Buna ziua,
In primur rand vreau sa intreb daca contractul de inchiriere este un drept real?
si in al doilea rand am o speta: o firma a conrtactat un imprumut de la o banca si a garantat imprumutul cu un bun mobil ( nava) , intre timp firma a intat in insolventa, iar lichidatorul a vandut bunul unui tert.ce se intampla cu acel credit, nava mai este grevata de sarcini si daca se radiaza in baza la ce documente?
multumesc
1) Contractul de inchiriere nu este un drept real, insa dreptul de folosinta generat dintr-un contract de inchiriere poate fi un drept real.
2) Cum a vandut lichidatorul nava? Cu sau fara acceptul bancii (posesoare a dreptului de ipoteca /gaj asupra navei). Daca licitatia/adjudecarea s-a facut cu acceptul bancii, iar banca si-a incasat pretul, totul este in regula, iar nava este degrevata de sarcini in baza procesului verbal de adjudecare.
Despre gaj
nicolas25
am o intrebare. firmele de recuperere pot sa imi mai scoata casa mea la licitatie daca deja asupra ei este un contract de gaj?
mai exact, am luat ceva credite ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil
bauww
Doresc sa achizitionez un imobil prin licitatie insa in publicatia de vanzare sunt specificate urmatoarele: Imobilul este grevat de urmatoarele ... (vezi toată discuția)