avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... garantare drepturi reale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

garantare drepturi reale

Buna ziua,
In primur rand vreau sa intreb daca contractul de inchiriere este un drept real?
si in al doilea rand am o speta: o firma a conrtactat un imprumut de la o banca si a garantat imprumutul cu un bun mobil ( nava) , intre timp firma a intat in insolventa, iar lichidatorul a vandut bunul unui tert.ce se intampla cu acel credit, nava mai este grevata de sarcini si daca se radiaza in baza la ce documente?
multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:28, 7 August 2014
1) Contractul de inchiriere nu este un drept real, insa dreptul de folosinta generat dintr-un contract de inchiriere poate fi un drept real.

2) Cum a vandut lichidatorul nava? Cu sau fara acceptul bancii (posesoare a dreptului de ipoteca /gaj asupra navei). Daca licitatia/adjudecarea s-a facut cu acceptul bancii, iar banca si-a incasat pretul, totul este in regula, iar nava este degrevata de sarcini in baza procesului verbal de adjudecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil prin lichidator judiciar perva maria daniela perva maria daniela Doresc sa cumpar un imobil printr-un cabinet de insolventa.imobilul este de la o societate in faliment care are o ipoteca la banca f. mare ,plus alte datorii ... (vezi toată discuția)
Despre gaj nicolas25 nicolas25 am o intrebare. firmele de recuperere pot sa imi mai scoata casa mea la licitatie daca deja asupra ei este un contract de gaj? mai exact, am luat ceva credite ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil bauww bauww Doresc sa achizitionez un imobil prin licitatie insa in publicatia de vanzare sunt specificate urmatoarele: Imobilul este grevat de urmatoarele ... (vezi toată discuția)