avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare de bun ipotecat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare de bun ipotecat

Buna ziua !

Am cumparat o proprietate si pentru cumpararea ei am facut un imprumut la banca pentru care a trebuit sa pun ipoteca un apartament.

Aceasta proprietate am transformato intrun SRL. Aceasta proprietate are valoare mai mare decat apartamentul si imprumutul de la banca.

Spuneti-mi va rog cum pot sa fac, ce trebuie sa fac sa schimb ipoteca de pe apartament pe proprietatea cumparata.

Va multumesc.

GP
Cel mai recent răspuns: karmelika , utilizator 18:06, 28 Iunie 2008
In aceasta problema trebuie sa va consultati cu banca care v-a acordat creditul, numai ea poate dispune inlocuirea ipotecii de pe un imobil pe altul.
consider ca trebuie sa discutati cu, consilierul bancar ce va acordat creditul sa vedeti in ce conditii puteti schimba ipoteca.
De regula, bancile accepta modificarea de garantii. Spun, de regula, pt. ca fiecare banca are norme proprii si e posibil ca unele sa nu accepte. Pt. modificarea garantiilor, puteti sa discutati intai cu acelasi consilier bancar cu care ati pus la punct detaliile contractului de credit initial. S-ar putea sa fie nevoie sa solicitati in scris modificarea, pt. ca, implicit se vor modifica si clauzele contractului de credit. Banca va analiza cererea, va va solicita documente privind dreptul de proprietate supra imobilului cu care doriti sa inlocuiti garantia initiala, un extras de informare de la Cadastru din care sa rezulte ca nu este grevat de sarcini, vi se va face o evaluare si, in final, daca situatia este ok pt. banca, vi se va aproba modificarea de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere sau contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct???? ContSters67900 ContSters67900 Buna ziua, Am in proprietate un apartament ipotecat pt un credit bancar, imobil obtinut in urma unui partaj. In acest imobil eu nu mai locuiesc de mult timp ... (vezi toată discuția)
Se poate muta o ipoteca de pe un apartament pe un alt imobil? stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua!!!In urma cu 5 ani am imprumutat un credit bancar prin prima casa,ipoteca a fost pusa pe apartamentul pe care l-am cumparat,in momentul de fata vreau ... (vezi toată discuția)