avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... transfer dosar de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

transfer dosar de pensie

In urma schimbarii domiciliului mi-am transferat dosarul din Bucuresti, sector 5 la Casa Judeteana de Pensii Constanta unde mi s-a diminuat pensia cu 52 RON. Cand m-am adresat pentru explicatii mi s-a raspuns ca dansii au alte criterii de calcul si ca aceasta va fi valoarea pensiei mele de acum inainte, adica diminuata cu 52 RON. Nu stiu ca sa fac, cui sa ma adresez, pentru ca am convingerea ca pensia mea era corect calculata, mai ales ca am avut doua recalculari ale dosarului meu de pensie si daca ar fi fost ceva gresit ar fi fost descoperit la sectorul 5 Bucuresti. Ma gandesc sa revin inapoi la Casa de pensii S.5, dar nu stiu daca este posibil.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:41, 30 Septembrie 2010
Contestati ultima decizie de calcul daca mai sunteti in termen de 45 de zile.
Daca nu ca sa fi-ti in termen face-ti o alta adresa catre casa de pensii prin care sa va comunice care este motivul diminuarii pensiei si dupa raspuns in termen de 45 de zile contestati decizia. Vorbiti cu un avocat,succes.
anaandu a scris:
Ma gandesc sa revin inapoi la Casa de pensii S.5, dar nu stiu daca este posibil.

Daca domiciliul actual este in Constanta, nu mai este posibil. Transferul unui dosar de pensie se face numai in urma schimbarii domiciliului.
Va multumesc pentru mesaj. Termenul de 45 de zile a trecut, decizia poarta data de 1.08.2010 iar din decizie nu poti da seama ca mi s-a diminuat pensia. Abia cand am primit pensia pe 2 luni mi-am dat seama ca s-a diminuat. Am solicitat in scris care a fost temeiul legal al acestei diminuari. Nu stiu daca pot solicita returnarea dosarului unde am fost pensionata, adica Bucuresti, S.5, unde dosarul meu a fost verificat de mai multe ori, am avut si doua recalculari deoarece am mai lucrat dupa iesirea la pensie in anul 1998 si s-ar fi descoperit daca era gresit calculat. Cei din Constanta sustin ca au alte criterii de calcul. Oare criteriile de calcul nu se aplica la nivel national. Va multumesc anticipat.
Nu au alte criterii de determinare a punctajului mediu anual. Legea nr. 19/2000 este una singura, daca ma pot exprima asa, iar programul de calcul al pensiilor la fel. Cereti-le celor de la casa de pensii sa va explice, in scris, care a fost motivul diminuarii punctajului mediu anual.

Probabil n-au luat in calcul o perioada sau niste venituri, nu am cum sa-mi dau seama ce. Dupa ce va raspund cei de la pensii, reveniti pe forum sa vedem ce poate fi facut.
Va multumesc pentru raspuns. Eu una sunt sceptica ca se mai rezolva, poate prin justitie, care este o cale lunga si costisitoare si financiar nu imi pot permite. Daca imi fac viza de flotant in Bucuresti, pot sa cer transferul dosarului inapo, sau nu se poate cu viza de flotant. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Se muta dosarul de pwnsie daca fac viza de resedinta la parinti in alt judet ? florin19801980 florin19801980 Stau in bucuresti buletin adresa in bucuresti apartament si vreau sa fac viza de flotant de resedinta in ilfov la parinti sunt pensionat definitiv intrebarea ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie la schimbare domiciliu aexandru-megelea aexandru-megelea La transferul pensiei in urma schimbarii domiciliului, prin noua deizie de pensie mi s-a diminuat pensia cu 0,1 puncte (90 lei) si mi s-a imputat si o suma de ... (vezi toată discuția)
Referitor la recalcularea pensiei conform legii 360/2023: 1. ... Sonia Herman Sonia Herman Referitor la recalcularea pensiei conform legii 360/2023: 1. Cum se ia în considerare perioada lucrată în clasa de muncă II (am lucrat 19 ani și 7 ... (vezi toată discuția)