avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincepere activitate in ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincepere activitate in ccc

buna ziua
va rog sa ma aj intr-o pb delicata:am o angajata care este in ccc din martie si dir general o piseaza sa se intoarca la munca. m-am interesat la itm care e procedura:decizie de revenire in urma unei cererei. asta implica incerarea ccc si bineinteles nu mai primeste de la stat indemnizatia.din cate stiu eu mamele care au copii pana in doi ani lucreaza doar 6 ore deci eu ii fac un act aditional la cm ca lucreaza doar atat sau reiese din pontaj?si daca din nefericire seful o da afara ea mai beneficiaza de ccc?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 28 Septembrie 2010
Pana implineste copilul 2 ani, salariata se poate reintoarce oricand in ccc.
1. Salariata face cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Bineinteles ca nu mai primeste indemnizatie pentru CCC. Va duce la Primarie copie dupa decizia de incetare a suspendarii CIM pentru CCC.
3. CIM nu se modifica, ramane tot cu 8 ore dar va lucra numai 6 ore si va fi platita 8 ore.
4. Pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului va putea reveni in CCC oricand.
5. Dar salariata nu poate fi obligata de angajator sa revina din CCC. Eu zic sa se gandeasca bine la ce face.
Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic Mihaela Nedelcu 1977 Mihaela Nedelcu 1977 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, am o salariata a unei societati care este suspendata in CCC, vrea sa revina mai devreme la lucru pt a ... (vezi toată discuția)
Tatal in cic 1 si cic 2 elenasav elenasav Buna ziua! sutem (eu si sotul) in urmatoarea situatie - avem un bebe de 1 an si 4 luni. eu sunt in cic din mai 2009- expira 23.01.2011 -sotul meu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la serviciu sonkasb sonkasb Buna ziua,ma intereseaza sa stiu daca ma pot intoarce la serviciu desi sunt in cresterea copilului pana la 2 ani - angajatorul are nevoie de mine si ma cheama ... (vezi toată discuția)