Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, am o salariata a unei societati care este suspendata in CCC, vrea sa revina mai devreme la lucru pt a beneficia de stimulentul de insertie, ea este angajata part time 3 ore/ inegal, vrea ca la reintoarcere sa lucreze numai dimineata, angajatorul nu este de acord cu programul ei, el avand nevoie de ea inegal in diferite momente ale zilei asa cum era programul acesteia inainte de CCC. Intrebarea mea este daca angajatorul mai este obligat sa mentina raporturile de munca pentru cele 6 luni obligatorii de la reintoarcerea ei la munca, iar cele 6 luni curg de la revenirea ei sau de la implinirea copilului a varstei de 2 ani?
Multumesc
In primul rand pentru CIM partial trebuie specificat ora de incepere si ora de sfarsit a programului intr-un aditional.Nu cred ca este corect inegal sa treceti in contract si atat avand in vedere modifiicarile din 2017.
Angajatorul este obligat sa mentina raporturile de munca pentru cele 6 luni obligatorii de la reintoarcerea ei la munca, iar cele 6 luni curg de la revenirea eîn.
In CIM este specificat :O fracţiune de normă, durata timpului de lucru fiind de 3 ore/zi, 15 ore/săptămână.
a). Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează 3 ore/zi/inegal, program în intervalul de timp 07:00 – 20:00.
Iar justificarea prezentei efective la locul de munca este facuta cu condica de prezenta in care este inregistrata ora de venire si ora de plecare.....deci?
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta .
3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Multumesc pentru raspunsuri, va rog sa-mi spuneti din ce punct de vedere este incorect ceea ce este scris in CIM? In cazul normei partiale inegale ce ar trebui sa apara scris in CIM, care este intervalul orar agreat?