avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare apartament

am un antecontract de vanzare cumparare al unui apartament in care vanzatorul nu se obliga decat sa-mi dea apartamentul. ceea ce a si facut dar are un litigiu pentru teren care dureaza de 2 ani si nu vreau sa platesc inainte sa se termine procesul. Vanzatorul imi propune sa cumpar apartamentul cu drept de folosinta a terenului Dar nici nu stiu peste cati ani se va termina procesul. Pot cere rezilierea antecontractului?

Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 17:46, 28 Septembrie 2010
Da, se poate cere rezilierea; mai ales daca vanzatorul nu v-a informat cu privire la litigiu.
Stimate Domn, antecontractul de v-c nu transferă dreptul de proprietate asupra terenului şi nici asupra construcţiei, acest drept se transferă doar printr-un contract de v-c, în ce priveşte litigiul care are ca obiect titlul asupra terenului, este clar că nu puteţi cumpăra un imobil obiect al unui litigiu. Reţineţi, antecontractul nu este CONTRACT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament denuntat unilateral deni599 deni599 Buna seara, anul trecut am incheiat un antecontract de vz-cump pe un apartament nou ce urma sa fie dat in folosinta cel mai tarziu la 30 martie 2009, achitand ... (vezi toată discuția)
Expirare antecontract de vanzare cumparare donbarlone donbarlone buna ziua , sper ca ma poate ajuta cineva vreau sa cumpar un teren care face obiectul unui antecontract de vanzare cumparare in doua parti; din antecontract ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren liber de obligatii financiare daniela_serb daniela_serb Buna ziua, As avea o problema:sunt in curs de cumparare a unui teren care a fost recent atribuit ca mostenire vanzatorului prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)