avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contuar Enel nou -
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contuar Enel nou -

Buna ziua,

tocma am achizitionat o garsoniera si cand am facut contractul cu Enel a trebuit sa schimb contuarul cu cel "electric". Zis si facut, vreau in primul rand sa mentionez ca nu am masina de spalat, casetofon radio sau alta aparatura casnica ci DOAR un televizor si un frigider ( o gluma de frigider deaorece nu are nici macar concelator) Problema este ca factura lunara la Enel este de 90-100 ron pe luna !!! de unde atat consum nu stiu ??!!!
Am facut plangere la enel iar acestia mi-au spus ca "aceasta este realul consum iar ca contuarul vechi nu inregistra corect" Pe bune acum nici daca as tine lumina aprinsa non stop o luna de zile tot nu ar avea cum sa consum 200 kw pe luna !! oricum am incercat si metoda "stinge tot, scoate din prinza si hop uimire" contoarul inregistra !!!" cei de la enel nu vor sa vina sa reglkeze sau sa se uite la contoar sa vada daca gasesc o neregularitate !! cred si eu pt ei primesc banii si eu platesc #-o

Intrebarea mea este : Cu cine sau ce pot vorbi sa-mi rezolv aceasta problema. Daca as incerca sa-i dau in judecata as avea castig de cauza ?? Din cate am inteles cei de la OPC nu primesc astfel de plageri.

va multumesc pt ajutorul acordat,
Ana Maria
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:53, 29 Septembrie 2010
Faceti o reclamatie scrisa pe care o inregistrati la Enel cu numar de inregistrare. In mod normal ar trebui sa vina sa verifice, daca nu primiti raspuns adresati-va OPC-ului intrucat primesc si astfel de sesizari.
Sunteti consumator deci va puteti adresa OPC ului. Trimiteti plangere prin scrisoare recomandata si la Enel si la OPC.
Contorul electronic monofazic consider ca triseaza pentru ca intregistreaza purerea reactiva consumata ca si putere activa, adica poate trisa cu pana la x1.4 (+40%). Deci daca aveti in casa un consum puternic inductiv sau puternic capacitiv, consumul inregistrat va fi mai mare decat cel real.

Ca sa le demonstrati 'corectitudinea' va puteti monta un contor clasic omologat dupa cel al lor si apoi comparati consumul inregistrat.
Luati niste martori care sa vada ca contoarul inregistreaza cand nimic nu este in priza si va puteti judeca cu ei.
OPC ar trebui sa intervina dar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)
Contor electric lungus lungus ce se poate intampla daca la citirea unui contor electric se gaseste mai putin decat s-a factirat? adica s-a platit in plus cu , sa zicem,1000 kw. (vezi toată discuția)
Sunt pus sa platesc eroarea unui contor enel lucianDanutz lucianDanutz zilele acestea au venit 2 domni de la ENEL pentru a verifica contuarul electric.Acestia au ajuns la concluzia ca acesta inregistreaza mai putin decat consum.Au ... (vezi toată discuția)