avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sunt pus sa platesc eroarea unui contor ENEL
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sunt pus sa platesc eroarea unui contor ENEL

zilele acestea au venit 2 domni de la ENEL pentru a verifica contuarul electric.Acestia au ajuns la concluzia ca acesta inregistreaza mai putin decat consum.Au inlocuit contuarul,mi-au inmanat sa semnez un proces verbal in care era stipulat ca nu s-au gasit nereguli la sigiliu sau in alta parte,adica nu au gasit nici o urma de frauda.Contuarul l-au sigilat intr-o punga si mi-au spus ca il trimit la o comisie unde ar trebuii sa fiu si eu prezent cand il verifica.La plecare acesti domni imi aduc la cunostinta ca o sa fiu nevoit sa platesc curentul electric pe care contuarul nu l-a inregistrat.Si acest fapt nu il inteleg,de ce sunt eu nevoit sa platesc pentru ca un aparta al ENEL-ului,montat de ENEL,verificat de ENEL,care nu a functionat corect !?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:46, 29 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
lucianDanutz a scris:

Contuarul l-au sigilat intr-o punga si mi-au spus ca il trimit la o comisie unde ar trebuii sa fiu si eu prezent cand il verifica.
[...]
de ce sunt eu nevoit sa platesc pentru ca un aparta al ENEL-ului,montat de ENEL,verificat de ENEL,care nu a functionat corect !?

Pai mergeti, e interesul dvs., insa informati-va inainte despre cum se fac astfel de verificari si cum va fi calculat consumul real daca intr-adevar contorul e defect.

lucianDanutz a scris:

de ce sunt eu nevoit sa platesc pentru ca un aparta al ENEL-ului,montat de ENEL,verificat de ENEL,care nu a functionat corect !?

Pentru ca normal e sa platim ce consumam? Zic si eu. E adevarat ca din calculele lor poate rezulta un consum care sa nu fie real, de-aia ziceam ca ar fi bine sa fiti acolo si sa cereti concluziile scrise ale verificarii. Banuiesc ca ar trebui sa fie in functie de consumatorii din casa (tot ce functioneaza pe baza de curent electric). Au scris cand au venit ce aveti? Cate becuri, ce frigider, masina de spalat etc.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , am cumparat o casa in suprafata de 80 mp in 2022. ... adamelena adamelena Buna ziua , am cumparat o casa in suprafata de 80 mp in 2022. In casa avem un tv , un frigider, o masina de spalat , un calculator si becuri economice, ... (vezi toată discuția)
Contuar enel nou - Anikadnb Anikadnb Buna ziua, tocma am achizitionat o garsoniera si cand am facut contractul cu Enel a trebuit sa schimb contuarul cu cel \"electric\". Zis si facut, vreau in ... (vezi toată discuția)
Contor de curent luat de furnizor - posibila o expertiza metrologica independenta? contrax contrax Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Zilele trecute furnizorul de energie electrica a venit si mi-a ridicat contorul si ... (vezi toată discuția)