avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este angajatul obligat sa declare la spital ca a avut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este angajatul obligat sa declare la spital ca a avut un accident de munca

Este angajatul obligat sa declare la spital ca a avut un accident de munca in cazul in care a avut loc un accident de munca adica angajatul are dreptul sa aleaga daca sa il declare accident de munca sau nu, ori este obligatoriu sa il declare ca a fost accident de munca, de exemplu in cazul unui accident minor cu interventie chirurgicala sa zicem ca angajatul declara ca nu a fost accident de munca poate fi sanctionat de catre stat sau de catre angajator intr-un fel ca nu a declarat ca a fost accident de munca, daca da cum si in ce fel(sanctionat in conditiile in care el ar fi avut semnata protectia muncii tot iar accidentul s-ar fi intamplat nu pt ca nu a respectat angajatul vreo regula de protectia muncii pur si simplu neatentie cum ar fi taiatul unui tendon la deget cu un cater in momentul in care incerca sa desfaca o cutie de exemplu)? Este legal ca in regulamentul interior al unei firme sa scrie ca angajatul e obligat sa declare ca a avut loc accidentul daca acesta a avut?Scuzati-mi intrebarea stupida dar nu stiu de unde sa ma informez in legatura cu acest aspect .Multumesc!.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Christyne, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasi49 , utilizator 21:39, 28 Septembrie 2010
angajatul trebuie sa spuna la spital adevarul.cei care decid daca a fost sau nu accident de munca sunt cei de la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca jo27uky jo27uky 1) ce avantaje si dezavantase sunt daca declari ca accidentul este accident de munca ???? 2)mi- as putea pierde locul de munca daca incerc sa declar ca ... (vezi toată discuția)
Accident de munca florinblaga florinblaga Fratele meu s-a accidentat la munca,si-a prins degetul mare de la mana dreapta la o matrita si e sfaramat fiind acum internat la spital.Sefii de la servici ... (vezi toată discuția)
Accident munca Tonny100611 Tonny100611 Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)