Este angajatul obligat sa declare la spital ca a avut un accident de munca in cazul in care a avut loc un accident de munca adica angajatul are dreptul sa aleaga daca sa il declare accident de munca sau nu, ori este obligatoriu sa il declare ca a fost accident de munca, de exemplu in cazul unui accident minor cu interventie chirurgicala sa zicem ca angajatul declara ca nu a fost accident de munca poate fi sanctionat de catre stat sau de catre angajator intr-un fel ca nu a declarat ca a fost accident de munca, daca da cum si in ce fel(sanctionat in conditiile in care el ar fi avut semnata protectia muncii tot iar accidentul s-ar fi intamplat nu pt ca nu a respectat angajatul vreo regula de protectia muncii pur si simplu neatentie cum ar fi taiatul unui tendon la deget cu un cater in momentul in care incerca sa desfaca o cutie de exemplu)? Este legal ca in regulamentul interior al unei firme sa scrie ca angajatul e obligat sa declare ca a avut loc accidentul daca acesta a avut?Scuzati-mi intrebarea stupida dar nu stiu de unde sa ma informez in legatura cu acest aspect .Multumesc!.
Accident de munca
jo27uky
1) ce avantaje si dezavantase sunt daca declari ca accidentul este accident de munca ????
2)mi- as putea pierde locul de munca daca incerc sa declar ca ... (vezi toată discuția)
Accident munca
Tonny100611
Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)