Fratele meu s-a accidentat la munca,si-a prins degetul mare de la mana dreapta la o matrita si e sfaramat fiind acum internat la spital.Sefii de la servici i-au spus sa nu afirme ca s-a accidentat la munca ci acasa ca i-a cazut o caramida peste deget,zicand si ca nu il ponteaza astazi.Ce se face in astfel de cazuri? Astept raspuns urgent,va rog.
In urma prezentarii la urgenta si a internarii (este probabil nevoie de interventie chirurgicala, pentru a se indeparta fragmente de os spart), spitalul va raporta la ITM evenimentul, produs ca urmare a unui accident, fara a preciza daca evenimentul s-a produs acasa sau la locul de munca.
Solicitati in scris angajatorului sa declare evenimentul si sa-l cerceteze ca accident de munca. Sesizati in scris ITM, daca angajatorul nu doreste sa inregistreze accidentul de munca.
Neinregistrarea de catre angajator a evenimentului, ca accident de munca, poate crea fiul dvs. neplaceri legate de plata concediului medical, primit in urma internarii, eventual plata de catre fiul dvs. a unor cheltuieli cu medicamente, spitalizare, etc.
Accident de munca
badram
Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine. Acum cateva zile tatal meu a avut un accident la locul de munca. Lucreaza la o spalatorie/vopsitorie, in timp ce ... (vezi toată discuția)
Accident de munca
jo27uky
1) ce avantaje si dezavantase sunt daca declari ca accidentul este accident de munca ????
2)mi- as putea pierde locul de munca daca incerc sa declar ca ... (vezi toată discuția)