avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca

1) ce avantaje si dezavantase sunt daca declari ca accidentul este accident de munca ????
2)mi- as putea pierde locul de munca daca incerc sa declar ca accidentul este accident de muna firma fiind privata??

PS accidentul s a produs in timpul programului de lucru (ora 9,30) in sectia in care lucram,masian de croit mi-a taiat un tendon de la deget,s-a intervenit chirurgical,Dr asigurandu-ma ca totul va fi ok dupa vindecare
multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:38, 12 Aprilie 2012
Aveti unele drepturi in cazul unui accident de munca, vedeti mai sus la "drepturile salariatilor in caz de accident de munca" scris de octavia59 sau accesati direct adresa

www.avocatnet.ro/content/for...

Eu nu-i inteleg pe angajatorii care incearca sa ascunda accidentele, inafara de faptul ca se inregistreaza cu un accident deocamdata alte repercusiuni nu sunt, De ce sa va pierdeti locul de munca? Accidente au fost si vor mai fi nu vad cu ce-l deranjeaza pa angajator sa declare si sa cerceteze accidentul. Ma gandesc ca poate nu are personal cu pregatirea necesara si atunci tr sa plateasca un serviciu extern sa faca cercetarea evenimentului (2000-3000 lei), asta ar putea fi o explicatie.
Daca nu a comunicat evenimentul la ITM imediat dupa producere acum risca o amenda de 7000 lei iar daca nici nu a declansat cercetarea inca o amenda de 8000 lei.
Din punctul meu de vedere angajatorul are numai de pierdut din faptul ca nu declara si cerceteaza un accident de munca.
In primul rand se expune unor amenzi destul de mari asa cum mentiona si Inspector SSm, dar mai este si urmatorul aspect. In urma cercetararii unui accident de munca se pot afla cauzele care au dus la producerea accidentului, acestea putand fi utilizate pentru evitarea pe viitor producerii altor accidente. Neidentificarea cauzelor pot conduce la accidente asemanatoare sau in unele cazuri chiar mai grave.
Sfatul meu este sa informati inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia a avut loc accidentul.
Neplacerile pentru angajator pot fi mult mai mari daca se depune o plangere penala in legatura cu producerea unui accident de munca, nedeclarat ca atare, in timp util, la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca? maria_kh maria_kh Buna ziua, V a rog daca se poate sa ma ajutati cu informatii in legatura cu faptul urmator: sotul meu a lucrat la o cunostinta timp de 1 luna contra cost.din ... (vezi toată discuția)
Accident de munca jo27uky jo27uky acident de munca (taierea tendonului la un deget),angajatorul impreuna cu reprezentantul ITM care raspunde de aceea firma nu doresc inregistrarea accidentului ... (vezi toată discuția)
Q) accident usor bngabriel bngabriel Pentru un eveniment SSM (leziuni superficiale, prim ajutor si ingrijiri medicale fara incapacitate de munca), ce comunicari se fac catre ITM? Se intocmeste ... (vezi toată discuția)