avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... agresiune fizica in club
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

agresiune fizica in club

As avea nevoie de un sfat. Un prieten de-al meu a avut un incident duminica dimineata. Era intr-un club cand fara nici macar o discutie au venit niste baieti la el si l-au luat la pumni pana l-au pus la pamant. Bodyguardul care era acolo a stat si s-a uitat. Dupa multi pumni si picioare in cap a ajus la spital plin de sange si cu multiple leziuni. I s-a eliberat un certificat medico-legal. Doreste sa dea in judecata atat clubul(pentru ca nu a intervenit) cat si pe agresori. Va rog sa imi spuneti cum sa procedeze si daca poate sa obtina ceva beneficii banesti din partea agresorilor si a clubului si cat(avand in vedere ca ranile au fost destul de grave si necesita repaus total 30 de zile). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:48, 29 Septembrie 2010
Situatia descrisa de dvs este un caz indubitabil de de vatamare corporala in forma prevazuta si pedepsita de art 1818 C.Pen - respectiv - " fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanataii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 dez ile se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani. '
din monet ce actiunea penala se pune in miscare la plangerea realabila a persoanei vatamate, este necsar ca in cel mult 2 luni de la data producerii evenimentului, sa formuleze o plangfere penala aimpotriva agresorilor, cu toate elementele de identificare ale acestora - nume, prenume si domiciliu, precum si cu indicarea martorilor prezenti.
In cadrul procesului penal, se poate consitui, in temiul art 14 si urm. C.Pr.Pen, parte civila, prin aratarea si justificarea cheltuielilor - de spitalizare , tratament - ATENTIA - pastrati chitantele - sunt foarte necesare. !!!

Mu este vorba despre zile de repaos decat in fata medicului legis.
Numarul de zile stabilit de acesta in concluziile certificatului medico-legal este cel care determina incadrarea juridica.
Deci cate zile de ingrijiri medicale i-a acordat medicul-legist ?

Din punctul meu de vedere, daca amicul dvs. va sesiza politia, agresorul se va alege cu o amenda contraventionala in baza L. 61 si cu un dosar penal, care se va inainta parchetului. Rezolutia parchetului poate fi un NUP si aplicarea unei amenzi penale sau sau IUP.
In cazul in care va incepe urmarirea penala, iar dosarul va inaintat instantei, hotararea acesteia va fi tot o amenda penala.
Totusi, tragerea la raspundere a conducerii clubului, ar putea aduce anumite despagubiri, functie de probele administrate in instanta.
din cele invederate mai sus ...eu apreciez ca este vorba despre 30 de zile de ingrijiri mediclae....
chirana a scris:

din cele invederate mai sus ...eu apreciez ca este vorba despre 30 de zile de ingrijiri mediclae....


User-ul nu a indicat in mod explicit numarul de zile de ingrijiri medicale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)