avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza suprafata radianta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza suprafata radianta

Buna ziua!
Revin cu o alta problema care ma preocupa, ca o reactie la refuzul celorlalti proprietari, adica din 10 vreo 8 se opun, montarii repartitoarelor pentru energie termica. blocurile din vecinatate toate au.Acest refuz este determinat de faptul ca la modul tacit si fara dovezi palpabile, unii si-au schimbat caloriferele inregistrate in cartea imobilului cu suprafata radianta aferenta, cu altele mai puternice, ba chiar si-au pus si in balcoanele inchise. Exista contor pe scara, dar se plateste la gramada, totul e OK, fiecare pe suprafata incalzita, adica suprafata apartamentului. Pai suprafata nu se modifia indiferent daca ai 1 sau 10 calorifere.As vrea sa stiu care e modalitatea ca eu, sa solicit expertizarea si recalcularea pentru toata scara, deoarece nimeni nu e interesat de asta fiindca 90% au ilegalitati. din astea si in cazul posesiei de repartitoare ar plati facturi uriase. unde anume trebuie sa ma adresez? Chiar contra cost.Pe mine ma deranjeaza fiindca datorita faptului ca nu sunt repartitoare eu nu pot sa stau iarna si la cealalta locuinta unde am gaz, fiindca oricum platesc sume uriase la caldura care merge nonStop.Chiar daca stau doar aici trebuie sa tin geamurile deschise indiferent cat e de frig, deci sa arunc bani pe fereastra.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:18, 20 Martie 2008
Este intr'adevar o situatie! Avand in vedere ca sunteti in inferioritate, este necesar sa va adresati urgent - in scris presedintelui asociatiei de proprietari, sa descrieti situatia si punerea in legalitate. Un rol important la noi il joaca firma furnizoare de energie termica care prin contract prevede ca daca contorul general se defecteaza, reparizarea costurilor se face dupa SET (suprafata echivalent ternic) pe care o are in contract pentru imobilul respectiv. Dar care SET ? Cel pe care il are de la proiectant, nu cel real - adaugat de proprietarii smecheri. Este clar, asociatia de proprietari trebuie sa faca inventarul tuturor corpurilor de incalzit racordate la reteaua de termoficare si fiecare sa-si achite consumul sau.
Pe de alta parte, montarea de repartitoare de costuri ar rezolva aceasta problema, insa si aici trebuie sa fiti atenti, aceste repartitoare sa fie montate pe fiecare corp de incalzire, altfel nu amn facut nimic - insa acest lucru presupuine costuri suplimentare din partea celor care au facut modificari in instalatie. Succes!
Sa stiti ca nu e nici o smecherie cu repartitoarele. Dimpotriva s-ar putea sa stati si in frig si sa platiti aceiasi bani sau mai mult. Astas vo spun ca presedinte de asociatie unde majoritatea au inceput sa se planga dupa montarea repartitoarelor..
Mai bine va montati centrala proprie.
La repartitoare sunt avantajati cei de la etajele intermediare si mai ales daca nu stau pe nordB-)
Montarea repartitoarelor reprezinta o economie importanta. Eu am repartitor (ca si intreaga scara) de cca. 2 ani si costurile pe timp de iarna sunt mai reduse.
Cei care sunt nemultumiti ar trebui sa verifice coeficientii de corectie aplicati in calculul costurilor deoarece aplicarea lor incorecta duce la cheltuieli imense sau la consumuri eronate.
Salut,
Observ ca parerile sunt impartite in legatura cu montarea de repartitoare.
Atat timp cat alimentarea caloriferelor se face "pe verticala" asemenea probleme vor dainui. Ce te faci Romy daca iti montezi centrala de bloc cum zici, iar repartizarea costurilor trebuie sa o faci in vre-un fel, nici nu mai conteaza cum, pentru ca mereu se vor gasi smecheri care sa-si mai traga un calorifer in balcon, sa-si mareasca caloriferul cu cativa elementi, ca vorba aia, platim la suprafata locativa incalzita !
Asa cum zice si gigi2005, secretul la faza cu repartitoarele este sa dai peste o firma serioasa care sa stie cu ce se "mananca" chestia aceasta cu repartitoarele - si ar fi pacat ar fi sa nu se implice total pentru ca de fapt aceasta este painea lor, apoi in AG a fiecarei asociatii sa fie oameni carora sa le explice (firma cu repartitoarele) cum este faza cu coeficientii, acolo unde trebuie adaugat si acolo unde trebuie scazut, in asa fel incat sa-si aleaga corect coeficientii de corectie.
Vorbesc in cunostinta de cauza (nu lucrez la repartitoare), dar problemele vor deveni din ce in ce mai mari. Tineti cont ca blocurile noastre sunt f. vechi, la fel si instalatiile, caloriferele pline de decantat si rugina la partea inferioara. Cine sa le demonteze, sa le curete, etanseze, sa monteze filtre la intrarea agentului termic in bloc , mai trebuiesc si echilibrari hidraulice pe coloane? Si proprietarii ? Majoritatea oameni in varsta, fara posibilitati materiale, pentru ca toate aceste interventii despre care spuneam, costa... Topic-ul parca pornise de la altceva. Asociatia, ajutata de furnizorul de agent termic poate si trebuie sa faca inventariere caloriferelor, in general dupa umplerea instalatiei cu apa. Acolo unde se gasesc abuzuri, tratati-le ca atare, adica ce ati hotarat in AG.
Daca nu va raspunde favorabil asociatia, o dati in judecata. Pe ea. pe asociatie... ca la 8 din 10, cam greu sa crezi ca va fi de partea ta.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)