avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza suprafata radianta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza suprafata radianta

Buna ziua!
Revin cu o alta problema care ma preocupa, ca o reactie la refuzul celorlalti proprietari, adica din 10 vreo 8 se opun, montarii repartitoarelor pentru energie termica. blocurile din vecinatate toate au.Acest refuz este determinat de faptul ca la modul tacit si fara dovezi palpabile, unii si-au schimbat caloriferele inregistrate in cartea imobilului cu suprafata radianta aferenta, cu altele mai puternice, ba chiar si-au pus si in balcoanele inchise. Exista contor pe scara, dar se plateste la gramada, totul e OK, fiecare pe suprafata incalzita, adica suprafata apartamentului. Pai suprafata nu se modifia indiferent daca ai 1 sau 10 calorifere.As vrea sa stiu care e modalitatea ca eu, sa solicit expertizarea si recalcularea pentru toata scara, deoarece nimeni nu e interesat de asta fiindca 90% au ilegalitati. din astea si in cazul posesiei de repartitoare ar plati facturi uriase. unde anume trebuie sa ma adresez? Chiar contra cost.Pe mine ma deranjeaza fiindca datorita faptului ca nu sunt repartitoare eu nu pot sa stau iarna si la cealalta locuinta unde am gaz, fiindca oricum platesc sume uriase la caldura care merge nonStop.Chiar daca stau doar aici trebuie sa tin geamurile deschise indiferent cat e de frig, deci sa arunc bani pe fereastra.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:18, 20 Martie 2008
Din cate stiu iti trebuie de la administratie adresa ca nu ai datorii si in special la termoficare.
dar promit ca ma mai interesez si va spun.
Desi te poti interesa la firma de termoficare ce acte iti trebuie si din cate banuiesc mai putine decat la centrala ... dar ma interesez;).
In privinta pretului din cate am vazut ajunge mai putin decat la centrala
Ex. la un ap cu 2 camere conf. II la parter ar ajunge cam 15 mil vechi(e vb de ap meu dar am centrala si ma ajunge mai ieftin deoarece am centrala iar daca vreau sa bag contorizare firma vine cu tevile doar pana la centrala pt ca am deja toata instalatia facuta):)
La et. superioare ajunge mai mult datorita tevilor care trebuie trase, dar am inteles ca se practica aceeasi politica ca la teava de gaze: daca tu esti primul ceilalti care vor acelasi lucru;) trebuie sa se intepe in teava tre sa-ti achite din costurile tevii
Interesant, n-am mai auzit varianta asta. Nici nu pot spune ca sunt de acord sa vad numai tevi pe scara blocului, deja cele de gaze sunt indeajuns de urate, intr-o zi n-o sa mai putem circula pe scari din cauze cablurilor etc.
Dar... e o solutie si unora ar putea sa li se para foarte buna.
Cred ca iti trebuie proiect, oricum, ca la gaze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)