avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria cu un cetatean strain

Pentru incheierea casatoriei cu un cetatean strain unul dintre actele solicitate la primaria este “dovada ca se indeplinesc conditiile de fond cerute de legea nationala a cetateanului strain ptr incheierea casatoriei in Ro “cf art 33 din L119/1996 si art 18 din L.105/1992.
In cazul in care intre Ro si tara de origine a cetateanului strain exista o conventie: CARE este autoritatea competenta sa elibereze dovada mentionata mai sus. Unde anume ar trebui sa se adreseze pentru obtinerea acesteia.
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 09:53, 3 Octombrie 2010
Gasiti raspunsul chiar in art. 33 din L119/1996 - Ofiţerul de stare civilă poate încheia căsătoria între cetăţeni străini numai dacă, pe lângă actele prevăzute la art. 28, viitorii soţi prezintă dovezi eliberate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale ţărilor ai căror cetăţeni sunt, din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile de fond, cerute de legea lor naţională, pentru încheierea căsătoriei.
Cu alte cuvinte, trebuie sa se adreseze consulatului sau ambasadei tarii respective, in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Translator ceremonie stare civila andyty andyty Buna ziua, In cazul casatoriei cu un cetatean strain este obligatorie prezenta unui translator la ceremonia de la starea civila? Multumesc si o zi ... (vezi toată discuția)
Casatorie Sabau Margareta Sabau Margareta Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean american - romanca, in romania mihaela_al mihaela_al Buna ziua, Am hotarat cu logodnicul meu american sa ne casatorim in Romania. El a mai fost casatorit si divortat in SUA. Imi puteti spune cu ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)