1.depun cerere prin care solicit copii ale tuturor politelor de asigurare ale bunului ipotecat de la inceputul contractului de credit, inclusiv pata primelor anuale efectuate de catre banca. Nu este abuziva impunerea asiguratorului? Poate eu gasesc mai ieftin pe piata si apoi mi-au bagat o franciza deductibila de 2% daune totale....ce porcarie! si fara casa si datoare cu cota 2% franciza. Banca imi refuza cererea, pe motiv ca n-am dreptul. Scurt...ce ma fac? Vreau sa negociez eu cu asiguratorul ptr a nu plati asa de mult si a elimina aceasta franciza 2% daune totale.
2.depun cerere prin care solicit eliberarea unei copii a acestor "conditii din pachetul de produse" la care Banca face trimiteri la aproape fiecare clauza contractuala : dobanda de referinta interna a bancii, cesiunea de creanta si asigurare imobil , alte prevederi contractuale, precum si cazuri de culpa. Pai e corect asa? Banca ma refuza motivand ca n-am dreptul. Pai la ce am dreptul? Doar la ziua in care e scadenta de plata a ratei lunare si in rest numai obligatii? Cum somez banca sa-mi dea asa ceva?