avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cautiune sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cautiune sechestru asigurator

Pentru un sechestru asigurator am depus la CEC suma fixata de judecator.In urma unui recurs dosarul a ajuns la tribunal, iar cauza a fost finalizata.
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a mi se returna banii(cautiunea) depusi la CEC.
Ma puteti ajuta?
Cautiunea a fost depusa la registrul de valori?
Practica este impartita:
- unele instante o restituie in baza unei simple cereri adresate instantei unde a fost depusa recipisa de consemnare. Cererea va trebui sa fie insotita de hotararea pronuntata in cauza cu mentiunea definitiva si irevocabila. Cererea este scutita de taxa de timbru.
- alte instante, in baza cererii dvs. impreuna cu hotararea definitiva si irevocabila formeaza un dosar si dispune citarea partilor. In principiu, la primul termen, daca este procedura indeplinita, solutioneaza cauza.

Dupa admiterea cererii vi se va elibera recipisa care va avea completata pe verso datele persoanei care este imputernicita sa ridice suma consemnata.
Cu recipisa si o noua imputernicire va prezentati la agentia CEC care a eliberat-o si vi se va restitui suma consemnata.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune av.T.M. av.T.M. Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am ... (vezi toată discuția)
Cautiune Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Cautiunea se va elibera pe baza unei cereri?Exista un astfel de model?Cand sunt citat sa se constate perimarea cererii de contestatie la executare pot sa depun ... (vezi toată discuția)