avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare teren agricol

Se poate incheia contractul de vanzare-cumparare daca s-a ajuns la intelegerea intre vanzator si cumparator ca intabularea si cadastrul sa fie facute de catre cumparator ulterior?
Sper ca am postat in locul in care trebuie daca nu rog un moderator sa mute topicul in sectiunea corecta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:19, 17 Decembrie 2007
In primul rand trebuie sa se intabuleze dreptul de proprietate al vanzatorului. Notarul, inainte sa incheie contractul de vanzare-cumparare, are obligatia sa solicite extras de carte funciara pentru imobilul ce face obiectul vanzarii. Dupa incheierea contractului, in baza acestuia, se intabuleaza dreptul de proprietate al cumparatorului.
Deci nu se poate incheia o conventie intre parti in sensul ca masuratorile cadastrale si toata documentatia, inclusiv intabularea, sa se realizeze direct de catre cumparator dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare.
se poate incheia un precontract de vanzare cumparare:O
Contractul este legea partilor si se poate prevede in contract ceea ce doriti dvs.
Multumesc pentru raspunsurile prompte.
Imi pare rau ca il contrazic pe Aurel, dar vanzarea cumpararea nu se mai poate face fara carte funciara :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar nu are decât acte de proprietate. pot să fac eu, ulterior, cadastrul și intabularea? karina silvia karina silvia Buna ziua ! Doresc sa cumpar de la cineva un teren intravilan in rural. Are doar succesiunea. Pot ulterior sa fac eu cadastrul si intabularea Cum ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara schita SilverMountain SilverMountain Am achizitionat un teren urmand sa atasam schita la actul de c/v ulterior si acest lucru nu s-a mai produs. Stiind ca nici coordonatele topo nu sunt trecute in ... (vezi toată discuția)