avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... reprezentare in instanta - consilieri juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

reprezentare in instanta - consilieri juridici

am citit pe forum cum ca un agent economic poate fi reprezentat in instanta de un angajat care este licentiat in drept dar nu este inscris in Uniunea Juristilor, si chiar nici in Colegiul Consilierilor Juridici (CCJ)....dar atunci cum ramane cu art.87 din Statul Consilierilor Juridici , emis in baza legii 514/2003,..unde se spune clar :".....asistenta si reprezentarea juridica a institutiilor, autoritatilor publice, a persoanelor juridice(se intelege de orice fel!) se vor realiza numai de catre consilieri juridici inscrisi in Tablou"(se intelege CCJ)...????
Intrebarea este : se respecta aceasta prevedere sau nu???....si in special m-ar interesa pentru administratia publica locala, daca functionarul respectiv care reprezinta institutia in instanta trebuie sa fie inscris sau nu la CCJ.???
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:57, 29 Septembrie 2010
In temeiul legii,consilierul juridic trebuie sa functioneze in baza l.514/2003.In practica,acest temei legal se respecta foarte putin,atat pt consilierii ce reprezinta un privat,cat si pt cei care reprezinta administratia publica locala.

andymaurul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in ccj / reprezentare in instanta ContSters152796 ContSters152796 Poate o persoana care este licentiata in drept dar are o condamnare penala pe care a executat-o de 4 ani pt trafic de influenta, sa fie primit in Uniunea ... (vezi toată discuția)
Reangajare in profesia de consilier juridic dry_votka dry_votka Sunt licentiata in drept din anul 1999. Intre anii 2000-2002 - insa in total 1 an si 8 luni, am fost angajata la o SC, ca jurist. Mai intai jurist debutant, ... (vezi toată discuția)
Atributiile unui jurist AnaMariaIacob AnaMariaIacob Buna seara ! Am si eu o intrebare ... Recent l\'am rugat pe tatal meu sa ma lase (ca proba) sa fiu \\"jurist\\" firmei lui ... ideea este ca eu nu stiu de ... (vezi toată discuția)