Buna ziua!
Tocmai am aflat si eu ce au hotarat UNBR-ul in legatura cu indemnizatia pentru cresterea copilului. Au stabilit-o la 40% din venitul minim de referinta pe profesie(in cazul nostru 2300 lei). Eu cred ca reprezentantii Caselor de Asigurari din tara au avut tot interesul sa propuna o asa modificare. Mereu auzeam avocati de varsta a doua ca ei nu vor mai putea lua pensie din cauza mamicilor avocate. Domnilor avocati si noi cotizam la acel fond de pensii si este revoltator ce ati putut vota. Oare cum putem creste un copil cu asa suma de bani? Chiar si la stat este mai bine!!! Nu ati stabilit nici o diferentiere. Oare nu este discriminare ca dvs puneti egalitate intre persanele care cotizeaza la minim si cele care aduc sume destul de mari la bugetul casei de Asigurari?! Dupa ce ca platim peste tot atatea taxe incat din onorarii ne mai raman undeva la 66% acum atentati si la viata noastra de familie. Si noi avem dreptul sa ne crestem copii intr-un mediu sanatos placut. Si noi avem dreptul sa stam acasa sa ne crestem copii sanatosi si fericiti ? Si eu am dreptul sa am un copil si sa ma bucur de el nu sa fiu nevoita sa revin la munca pt ca acea indemnizatie este ”mizerabila”?
Nu casele de asigurari au propus acest proiect de lege ci poate colegii dumneavoastra.
Casele de asigurari nu au interes ca dvs sa luati indemnizatie de crestere copil 40% din venitul minim de referinta, fiindca indemnizatia se plateste de catre Ministerul Muncii si nu depinde de contributia la sanatate.Casele de asigurari de sanatate va plateste din FNUASS doar concediul pre si postnatal de 126 de zile.