Buna ziua. Doresc sa ma lamuriti daca se poate intr-o speta destul de delicata deja din punctul meu de vedere.Pe scurt ,sunt unic intretinator al unui baiat care are tatal avocat. Am incercat deja de trei ori sa majorez pensia in conditiile in care si acum de peste 4 ani primesc suma de 140 lei ca pensie. Stiut fiind faptul ca este o profesie liberala ,doresc sa stiu daca este just ca in cazul in care acesta nu declara veniturile corect, daca nu are depusa la finante declaratie de impunere , eu indicand ca sursa venitul minim lunar pt. profesia de avocat stabilit de UNBR si cu toate astea mi-a fost respinsa cererea .Va rog daca puteti sa -mi dati niste sfaturi sau macar sa ma indrumati in acest demers ca si un judecator sa inteleaga ca un avocat nu cred ca traieste cu venitul minim pe economie dar isi plateste darile catre stat conf. dispozitiilor UNBR.
Va multumesc
Daca nu are depusa la finante declaratia de impunere, atunci va fi amendat. Nu exista un venit minim lunar stabilit de catre UNBR. Presupunerea Dvs conform careia - nu credeti ca traieste cu venitul minim pe economie nu poate fi una luata in considerare, intrucat plata impozitelor, contributiilor, etc, se achita in raport de venitul obtinut. Asadar nu este valabila opinia conform careia daca-si plateste taxele, contributiile, si impozitele inseamna ca nu traieste cu venitul minim pe economie, ci ar obtine venituri mai mari pe care nu le declara.
Stimate domn. Ca sa fie amendat trebuie mai intai sa fie verificat. Si atata timp cat nu poti profesa ca avocat decat daca platesti catre UNBR, barou etc o taxa stabilita chiar de forul dumneavoastra ,ca avocat definitiv plafon minim 2300 lei/luna. Adica ai sau nu procese pe care le incasezi platesti pe luna o suma conf H708/12.12.2009 a UNBR-ului.
Nu sunteti singur intretinator, e si tatal.
E 230, nu 2300 si e plafonul minim DE PLATA, nu reprezinta incasari minime obligatorii, nu te poate obliga nimeni sa ai clienti, poate intr-o luna nu ai nicio incasare, viitoarea depasesti plafonul... e o profesie liberala, clientul te plateste cand are bani, cand se termina dosarul sau cand ai stabilit in contract, dupa caz.
Daca ai incasare 0 intr-o luna, datorezi 230 de lei raportat la hotararea de care amintiti, dar asta nu inseamna ca musai ati si incasat bani in luna respectiva. Pensia se raporteaza la veniturile concret obtinute, nu la datoria la CAA.
Pe de alta parte, independent de profesia tatalui, cred ca o problema majora e relatia proasta dintre voi; sa dai un om in judecata de 3 ori in 4 ani nu e chiar placut, mai bine ati fi incercat sa il apropiati de copil (daca n-o fi!?), sa il cointeresati in cresterea lui, sa ii faceti cunoscute neajunsurile, bucuriile, sa il invitati la aniversarile copilului si sa incercati o intelegere.
Cred ca obtineati mai multe.
Nu stimata doamna Este 2300 Verificati hotararea 708/2009 pe site-ul www.unbr.ro unde la art.1 se spune citez,, Venitul de referinta utilizat la stabilirea tuturor prestatiilor de asigurari sociale pentru anul 2010 este de 2300lei,, Insa ....este inca valabila expresia ,,corb la corb nu-si scoate ochii.Credeti dumneavoastra ca nu am facut acest lucru sau doar speculati? Copilul are 14 ani impliniti. Nu credeti ca poate aprecia si singur daca se poate sau nu apropia de un tata dezinteresat care nu il cauta nicicand, care in rarele momente cand il intalneste il apostrofeaza in fel si chip.
Privitor la copil, depinde de cat timp dureaza alienarea si cine a participat la ea, nu cunosc situatia sa va spun.
Privitor la pensie, eu nu stiu daca dv. nu sunteti tot avocat si totusi, pe undeva, simtiti o scoatere de ochi din partea mea. Nu stiti ce dosare am.
Am vrut numai sa va ajut sa nu mai pierdeti procese. Daca dv. sunteti convinsa ca eu nu stiu la ce platesc taxe si impozite, ok, atunci mai faceti un dosar de marire pensie si poate cineva o sa va spuna diferenta dintre venit (incasat efectiv) si venit de referinta.