avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere minor / parat avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere minor / parat avocat

In cazul in care paratul este avocat si nu aduce documente reale din care sa reiasa veniturile relizate din profesia liberala care o presteaza, care este modalitatea legala ca sa se poata mari pensia? Eu stiu ca in profesia de avocat esti obligat sa platesti fie ca ai, fie ca nu procese, o anumita suma catre UNBR . Venitul minim pe profesie in 2008 a fost stabilit la 1500 av. definitivi si 800 av. stagiari..Pot face referire la aceste sume din care judecatorul sa poata sa stabileasca pensia intretinere? Din 2007 minorul are aceeasi pensie stabilita la salariul minim pe economie de atunci adica 140
Solicitati instantei emiterea unei adrese catre Administratia Fiscala de la domiciliul debitorului obligatiei de intretinere si se vor afla veniturile cu caracter de continuitate (poate incaseaza si alte venituri, ex: chirii etc). Raportat la aceste venituri se va stabili cuantumul pensiei de întreținere.
Nu e un venit minim, ci mediu acela la care faceti dv. referire. Exista si documente reale de cerut la fisc, ca pentru un PFA.

Paratul nici nu trebuie sa aduca documente, reclamantul trebuie.
Sumele la care faceti referire sunt nivelurile la care avocatul plateste contributia pentru pensie, nu sunt venituri efectiv realizate.

Pentru a obtine veniturile, solicitati acest lucru Administratiei financiare de domiciliu al paratului - pentru anii fiscali finalizati, iar pentru anul in curs adrea catre Baroul din care face parte, pentru ca exista obligatia declararii lunare a veniturilor.
Stimata doamna avocat AVLIL banuiesc ca stiti ca reclamantul nu poate cere de la finante date despre un cotribuabil, chiar daca acesta a fost sotul. Ar fi normal ca instanta sa ceara aceste documente.
Multumesc pentru reaspuns doamna Gerberga insa nu inteleg daca plateste la nivelul sumelor stabilite de unbr pentru pensie nu ar trebui si sa le incaseze? Si de ce nu pot face referire la acestea pentru plata pensiei?
Nu, doamna, instanta nu cere, reclamantul cere in instanta sa i se dea dreptul sa ceara, indiferent ca a fost sot sau nu cu paratul. Instanta poate face adresa ea si mergeti dv. cu ea. Sigur, o poate trimite si direct instanta, insa e tot obligatia dv. si numai daca dv. solicitati asta in dosar.
Totusi, eu nu m-am lasat niciodata numai in baza adresei instantei, am fost cu adresele personal, le-am trimis prin posta, cu incheieri de sedinta etc.
In functie de cate diligente face reclamantul are sanse de castig sau nu; sa ai dreptate nu ajunge in instanta, caci acolo nu e o dreptate divina, instanta nu vede si aude tot, ea vede si aude ce ii permit partile sa vada si sa auda.

Sumele de la CAA sunrt niste sume statistice si nu reale. NU, nu e obligat nimeni sa le si incaseze.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RAMOnaBC RAMOnaBC deci:obligarea reclamantului x la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei z in cuantum de 150 lei lunar.este stabilita suma fixa nu procent nici ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor laura1964 laura1964 Buna ziua. Doresc sa ma lamuriti daca se poate intr-o speta destul de delicata deja din punctul meu de vedere.Pe scurt ,sunt unic intretinator al unui baiat ... (vezi toată discuția)
Refuz interogatoriu...?!? anniela anniela Buna ziua, intr-un proces de majorare pensie alimentara in care nu se stie locul de munca al celui care urmeaza sa plateasca , s-a cerut chemarea acestuia la ... (vezi toată discuția)