avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz interogatoriu...?!?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz interogatoriu...?!?

Buna ziua, intr-un proces de majorare pensie alimentara in care nu se stie locul de munca al celui care urmeaza sa plateasca , s-a cerut chemarea acestuia la interogatoriu pentru a se stabili cuantumul pensiei. "Paratul" face intampinare in care spune ca este de acord cu majorarea, dar nu doreste sa fie chemat la interogatoriu!
Din practica, poate fi admisibila o astfel de cerere? (mai ales ca, bun, e de acord cu majorarea, dar de unde se stiu veniturile pentru a se calcula pensia copiilor???)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:30, 11 Mai 2009
Instanta nu poate sa-l lege si sa-l aduca, e deptul lui sa nu vina.
Exista posibilitati de a face adrese si a gasi locul sau de munca sau alte venituri.
Daca nu se prezinta, 225 procedura civila spune ca interogatoriul se va interpreta in contra lui. Asa incat, chiar procedura civila arata clar si indirect ca poate sa nu se prezinte la interogatoriu.
E si logic, dealtfel, nu putem ingradi libertatea oamenilor decat in cazuri strict reglementate de lege, de regula de legea penala.
Bun,multumesc pentru raspuns,atunci care ar fi aceste posibilitati de a gasi locul actual de munca?
Unde se fac aceste adrese?
Precizez ca de la la fostul loc de munca am primit raspuns in sensul ca nu se stie actualul loc de munca.
Ati putea identifica societatea unde fostul sot lucreaza ?Ati putea introduce dvs , in calitate de reprezentant legal , o cerere in vederea identificarii veniturilor salariale pe care le realizeaza , pt justa calculare a pensiei de intretinere?Puteti-l sa -l cautati chiar pe internet , cine stie ...:)

Sau prin prieteni , cunostinte , rude...etc....Orice sursa e utila...

Alte venituri mai relizeaza ?
Daca are venituri legale, adrese la ITM, Casa de pensii, Administratia financiara...
Daca nu are, se va calcula pensia la salariul minim pe economie...
Mai mult ca sigur ca realizeaza si alte venituri, dar eu stiu lucrul acesta "din auzite"...
Am epuizat toate posibilitatile (cunostinte, colegi,rude) de a afla locul actual de munca...

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de întreþinere buiavasi buiavasi Am în întreţinere un copil în vîrstâ de 12 ani, eleva in cl.VII.As dori sa stiu cum se procedeaza în situaţia în care doresc sa il dau în judecată ... (vezi toată discuția)
Inselaciune taxe,impozite,pensie alimentara Nadia Hönig Nadia Hönig Buna, tatal fetei mele plateste minim pensie alimentara,are venituri din lucrarile care le face 1500-2000 euro nu plateste taxe are autorizatie de constructi ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala? disgraziata disgraziata Apelez din nou la experienta dvs. in urmatoarea speta:paratul X plateste pensie de intretinere in suma fixa,stabilita in urma unei solicitari de majorare a ... (vezi toată discuția)