avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de întreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de întreþinere

Am în întreţinere un copil în vîrstâ de 12 ani, eleva in cl.VII.As dori sa stiu cum se procedeaza în situaţia în care doresc sa il dau în judecată pe fostul meu soţ pentru majorarea pensiei de întreţinere.Menţionez că nu cunosc care este locul de munca actual al fostului soţ , precum şi nici faptul daca lucrează legal sau nu.As dori sa ma lămuriţi daca instanţa il poate chema la inerogatoriu si daca il poate obliga în vreun fel sa declare de bunăvoie care este actualul lui loc de munca.Daca nu cum se poate proceda, pentru că eu personal, am epuizat toate metodele,ortodoxe ,sau mai putin ortodoxe , de a afla care este actualul lui loc de muncă.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:20, 18 Iunie 2009
dvs trebuie sa introduceti cerere privind majorarea pensiei de intretinere , l ajudecatoria din raza domiciliului paratului sau la judecatoria din raza de domiciliu a copilului .
actiunea se depune in doua exemplare si este scutita de taxa de timbru .
dvs trebuie sa solcitati instantei proba cu interogatoriul paratului , si de asemenea sa-l oblige sa mentioneze care este ultimul sau loc de munca .
Competenta , in acest sens , e judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza fie paratul , fie reclamantul , e o competenta teritoriala alternativa, prevazuta de art 10 din Codul de Procedura Civila.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna dimineata.
Sunt intr-o situatie identica cu a lui buiavasi, numai ca am mers putin mai departe, adica : instanta a cerut la fostul loc de munca ( cel pe care il stiam si eu ) relatii cu privire la noul loc de munca si i s-a raspuns ca NU SE STIE ACTUALUL LOC DE MUNCA ( art.55 lit.b codul muncii)
In acesata situatie cum se procedeaza mai departe? Instanta poate afla actualul loc de munca ( eu nu am reusit...) sau va ridica din umeri neputincioasa? ( ca si mine dealtfel...)
Am uitat sa pecizez ca a refuzat sa se prezinte la interogatoriu.
:offtopic:Editati mesajele pentru completare, multumesc.

Ati putea sa-i aflati , in vreun mod , locul de munca ?Adrese la ITM, Administratia financiara....in acest mod puteti sa-i aflati toate veniturile ce prezinta caracter de continuitate....
incercati sa-l cauti si pe internet, poate gasiti vreo informatie care va conduce catre locul de munca...:)Succes.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cerere de majorare pensie alimentara MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Care este procedura in cazul in care doresc sa introduc o actiune de majorare a pensiei alimentare fara a mai apela la un avocat ( imi lipsesc ... (vezi toată discuția)
Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită ... GhilezanD. GhilezanD. Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită atunci la suma de 200 lei pentru fiecare copil,doi copii.As vrea sa cer marirea acesteia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si test de paternitate libraana libraana buna ziua. problema mea este urmatoarea. tatal a recunoscut copilulu care acum are 2 luni. dar ar vrea sa faca testul de paternitate. problema ca si eu as vrea ... (vezi toată discuția)