avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venitul mediu de referinta pentru 2010
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venitul mediu de referinta pentru 2010

Salut,
Am vazut ca UNBR a binevoit dupa multi ani sa calculeze din nou venitul mediu de referinta, pentru 2010 el fiind de 2300 lei: [ link extern ]
Cum vi se pare aceasta hotarare? E realist cuantumul? E ok ca la baza sta "expertiza actuarială efectuată de „Actuarial Services”" - cine o fi si asta?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:34, 29 Decembrie 2009
Ori fi astia inregistrati ...asta vara?
[ link extern ]

Si astea le-or fi rapoartele atat de ...confidentiale incat zac pe net?
[ link extern ]

[ link extern ]

Sa mai intrebam si cat or fi costat? (sunt mai scurte decat o intampinare + concluzii scrise intr-un dosar de ...pensie alimentara)
#-o #-o #-o
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
romascanu, moderator
Iertati-mi ignoranta, dar la ce serveste acest venit mediu de referinta?

Voi incepe ca avocat stagiar de la 1 ianuarie si inca nu m-am familiarizat cu partea de cote, taxe, impozite, etc. Acest venit mediu stabilit de UNBR are cumva vreo influenta asupra taxelor pe care le voi plati ca si stagiar?
Venitul mediu serveste la stabilirea tuturor drepturilor de asigurari sociale in sistemul propriu al avocatilor.
Sunt putin offtopic (si-mi cer scuze pentru asta) dar as vrea sa fac o propunere plecand de la tema subiectului. Un articol despre toate taxele, cotele, impozit, cotizatii si tot ce mai are de platit un avocat stagiar ne-ar fi FOARTE util. Eventual pe un exemplu concret.
Sa fiu sincer nu ma mira.
Hotararea UNBR trebuie respectata.
Este cumva inatacabila pentru ca exista dreptul de a hotara in acest sens.
Cam asta ar fi de spus din punctul meu de vedere.

avocat Claudiu Lascoschi.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru avocat MiriamT MiriamT Buna ziua, Sunt in bransa de 4 luni si urmeaza sa nasc in noiembrie. Mi-am platit sanatatea si la Casa de Asigurari a Avocatilor si la stat. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor laura1964 laura1964 Buna ziua. Doresc sa ma lamuriti daca se poate intr-o speta destul de delicata deja din punctul meu de vedere.Pe scurt ,sunt unic intretinator al unui baiat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate avocati diana criste diana criste Sunt doar zvonuri sau este materializat in hotarare a consiliului UNBR faptul ca indemnizatia de maternitate pentru avocati (cuantumul maxim) a fost micsorat? ... (vezi toată discuția)