avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua!
Fiindu mi acceptat concediu fara plata ma intereseza dak la revenirea pe post pot beneficia in anul 2011/2012 de concediu de maternitate cu toate drepturile si daca anul curent 2010/2011 imi este afectat la vechime ca beneficiar ulterior al pensii de drept.
Mi se considera doar an de vechime sau pt a beneficia de drept la pensie pe acest an trebuie sa cotizez la directia muncii si implit la casa de sanatate pt ca la reintoarcere sa nu mi fie afectate drepturile banesti in timp.
Lucrez in invatamant , institutor, si am o vechime efectiva in munca de 19 ani.Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ramonapintilie , utilizator 11:48, 2 Iunie 2011
Pentru a beneficia de CM, stagiu pensie, vechime in munca trebuie sa contribuiti la buget; in CFP nu realizati venit si nu platiti contributii.
1. Daca vreti ca perioada de CFP sa fie considerata stagiu de cotizare pentru pensie trebuie sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii pentru aceasta perioada.
2. La fel veti proceda si cu Casa de Asigurari de Sanatate.
3. Perioada de CFP nu este vechime in munca pentru a beneficia de drepturile ce se scorda in functie de aceasta (sporul de vechime, promovare etc.).
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ALE20 ALE20 As dori sa stiu cine va plati(si pentru cat timp) asigurarile de sanatate si cotizatia la pensii daca,pentru a lucra in strainatate,o persoana angajata la stat ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ? zidaneqw zidaneqw daca am fost in concediu fara plata trei luni in acedt an cit ma poate tine un patron cu forme legale ca angajat pina imi a oferi somajul ? omu nu a avut ... (vezi toată discuția)
Speta hr: suprapunerea a 2 cim cu norma intreaga Roxanapas Roxanapas Buna ziua! Am urmatoarea speta: Angajata din data de 16.02.2015. Inainteaza demisia pentru incetare CIM catre conducerea societatii incepand cu data de ... (vezi toată discuția)