Buna ziua!
Fiindu mi acceptat concediu fara plata ma intereseza dak la revenirea pe post pot beneficia in anul 2011/2012 de concediu de maternitate cu toate drepturile si daca anul curent 2010/2011 imi este afectat la vechime ca beneficiar ulterior al pensii de drept.
Mi se considera doar an de vechime sau pt a beneficia de drept la pensie pe acest an trebuie sa cotizez la directia muncii si implit la casa de sanatate pt ca la reintoarcere sa nu mi fie afectate drepturile banesti in timp.
Lucrez in invatamant , institutor, si am o vechime efectiva in munca de 19 ani.Multumesc !
1. Daca vreti ca perioada de CFP sa fie considerata stagiu de cotizare pentru pensie trebuie sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii pentru aceasta perioada.
2. La fel veti proceda si cu Casa de Asigurari de Sanatate.
3. Perioada de CFP nu este vechime in munca pentru a beneficia de drepturile ce se scorda in functie de aceasta (sporul de vechime, promovare etc.).
Buna ziua
ALE20
As dori sa stiu cine va plati(si pentru cat timp) asigurarile de sanatate si cotizatia la pensii daca,pentru a lucra in strainatate,o persoana angajata la stat ... (vezi toată discuția)