avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... minciunile angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

minciunile angajatorului

Buna ziua,
incepand din luna mai sunt pe somaj. In luna august am gasit un job la care am fost angajata. Prima luna trebuia sa fie de proba sa vedem cum ne intelegem si ne acomodam, deoarece patronul mi-a spus ca asa procedeaza. In data de 15 septembrie cand trebuia sa primesc salarul pentru luna august (pentru perioada 18.08 pana in 31.08), am primit mai putin decat ne-am inteles, adica 273 lei in loc de 364 lei, cat era aferent celor 10 zile lucrate, salarul pentru o luna fiind de 800 lei. Cand am intrebat de ce a procedat asa, a invocat motive precum ca nu mi-am dat interesul si am stat mai mult decat am muncit, ceea ce nu este adevarat, in conditiile in care mai aveam o colega pe acelasi post ca si mine (operator facturare), dar clienti prea putini. Mi s-a spus sa contactez firma in 7-8 zile pentru restul de salar pentru perioada lucrata 1-15.09.2010. Am facut acest lucru, insa de fiecare data raspunde colega mea si imi spune ori ca nu este patronul la firma, sau ca nu este contabilul sa calculeze etc. Ce as putea face in situatia data, avand in vedere ca nu am contract de munca?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:49, 30 Septembrie 2010
Daca puteti dovedi cele relatate ,puteti formula in scris petitie la ITM,reclamand practicile respectivului patron
Fie sesizati ITM-ul, fie promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata drepturilor salariale.
Ambele modalitati pot fi exercitate concomitent.
freeelis a scris:

Fie sesizati ITM-ul, fie promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata drepturilor salariale.
Ambele modalitati pot fi exercitate concomitent.

Perfect de acord cu distinsul dn.consilier pentru ca legiuitorul a introdus obligativitatea incheierii contractului chiar in perioada de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului dupa demisie oana suiu oana suiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, intentionez sa ma duc maine la ITM pentru a depune o plangere impotriva unei firme pentru care am lucrat si as ... (vezi toată discuția)
Concediul de acomodare (pentru persoanele care adopta) ClaudiaPas ClaudiaPas Buna ziua. Asteptam cu sufletul la gura sa ni se incredinteze puisorul nostru in vederea adoptiei. Am citit despre acest concediu de acomodare de 3 luni si ... (vezi toată discuția)
....ce facem cand nu se respecta contractul de munca de catre angajator? chira_chiriac chira_chiriac Buna ziua, Lucrez de aprox.5 saptamani la o pensiune. Am fost angajata pe loc, mi s-a facut contract de munca inregistrat la ITM..Desi neoficial sa spun ... (vezi toată discuția)