avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului dupa demisie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, intentionez sa ma duc maine la ITM pentru a depune o plangere impotriva unei firme pentru care am lucrat si as vrea sa "aud " si alte pareri in caz ca a mea e subiectiva!
Situatia e in felul urmator: mi- am dat demisia de la fostul loc de munca pe 10.08.2010 si am stat in preaviz pana pe 25.08.2010 inclusiv...pe 15.09.2010- cand era ziua de salariu si ar fi trebuit sa imi iau drepturile banesti aferente lunii august, nu mi se raspunde la telefon pentru a mi se spune cand pot veni dupa bani; revin azi 20.09.2010 si mi se zice ca nu mai am de luat niciun ban si ca ar trebui sa le restitui eu o mica suma:O...explicatia e urmatoarea: salariul meu net era de 1100 lei net, in acte apaream cu 720 brut si 544 net, in luna august mi- au platit drepturile eferente lunii iulie in felul urmator: 544 prin virament bancar si diferenta de 556 cu dispozitie de plata, dispozitie de plata care a fost inregistrata in contabilitate ca fiind plata salariului pe august, eu avand de incasat conform contractului de munca doar 544 lei, deci trebuie sa le dau inapoi 12 lei...
Problema mea e ca trebuie sa dovedesc ca nu mi- am luat banii pe august desi in contabilitate exista un document semnat de mine cum ca mi i- am luat- practic vreau ca cineva sa ia act de existenta acelei dispozitii de plata si sa sa se convinga ca e diferenta de bani pentru luna iulie, nicidecum pe august.
O alta problema e ca pana in august banii ni se dadeau partial prin virament si diferenta ni se dadea in plicuri pe care le semnam si le dadeam inapoi, cum pot obtine dreptul de a perchezitiona cumva sediu firmei, in conditiile in care pe acele plicuri era scrisa clar suma pe care o lua fiecare angajat in realitate...eu am un astfel de plic semnat de director si cu stampila unitatii in care scrie ca salariul meu e de 1000 lei- asta era in prima luna, cand nu stiam ca trebuie sa dau plicul inapoi si nici ei nu si- au dat seama sa mi-l ceara. Intre timp mi- au facut salariu de 1100.
Acum vreau sa ma duc cu acest plic la ITM sa le explic si sa dovedesc ca banii pe care i- am luat sunt pentru luna iulie si ca ceea ce mai am eu de incasat pentru august( 18 zile lucrate) sa se raporteze la salariul de 1100 lei.
Sper ca cele povestitie de mine sa fie intelese intocmai cu faptele si sper sa pot primi un raspuns,
Va multumesc pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: oana suiu , utilizator 10:03, 21 Septembrie 2010
1. ITM-ul poate constata neplata salariului, dar nu il poate obliga pe angajator.
2. Concomitent cu sesizarea catre ITM, depuneti si o actiune in instanta.
3. In instanta, sarcina probei are angajatorul ...el trebuie sa dovedeasca ca v-a platit salariul pe luna august.
Multumesc,
Merg la ITM si vad apoi daca ajung si la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare stat de plata salarii Beauty Beauty Buna ziua As dori sa-mi spuneti daca se poate referitor la semnarea statelor de plata daca este legal si normal ca timp de 1 an de zile sa nu semnezi nici ... (vezi toată discuția)
Salar minim cukrasz_kata cukrasz_kata Buna dimineata! Lucrez ca lucrator comercial la un magazin de paine. Fiecare luna primim 500 lei ca avans, si din luna mai nu am mai primit nimic.Acum ieri ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre contract si realitate ContSters61100 ContSters61100 Buna ziua! M-am angajat la o mare firma producatoare de alimente si bauturi din Oradea (SC E.F. SA), ptr zona de nord a tarii. Am semnat contractul de munca in ... (vezi toată discuția)