avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare pentru o plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare pentru o plangere contraventionala

Buna ziua,
in cazul in care vreau sa contest un proces verbal, sa depun plangere la judecatorie, iar masina este inregistrata pe firma, de ce acte este nevoie, eu fiind doar utilizator (imputernicire ?...)
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:58, 29 Septembrie 2010
daca sunteti contravenientul nu conteaza a cui este autoturismul.
Formulati plangrea la care depuneti procesul verbal de sanctionare si constatare a contraventiei in original( exemplarul primit), copie dupa buletin, si dupa caz dovada de retinere a permisului, asigurarea, autorizatia de reparatie...
Nu are importanta faptul ca autoturismul este inregistrat pe firma, contravenientul este soferul (persoana fizica) si nu societatea.

Anexati, procesul-verbal si eventual dovada. Se pot anexa si alte inscrisuri, in functie de motivele invocate si obiectul contraventiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a procedat corect? Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca in urmatoarea situatie s-a procedat corect! Oprit de echipaj politie al unei sectii din Bucuresti pe motiv ca nu am respectat ... (vezi toată discuția)
Neinmanare proces verbal de catre agentul constatator Costinel Burca Costinel Burca Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si ... (vezi toată discuția)
Comunicarea catre organelor de specialitate a procesului-verbal pentru luare in debit dan_co dan_co Buna ziua. Punerea in executare a sanctiunii amenzii contraventionale se face de catre organul din care face parte agentul constatator, ori de cate ori nu ... (vezi toată discuția)