avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ràuri de cernealà....si totusi????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ràuri de cernealà....si totusi????

scuzati-ma stiu ca s-a scris mult pe tema asta dar eu mai jos am publicat o intrebare in legatura cu schimbarea numelui in urma unei hotariri definitive si irevocacabile....am detaliat in postul intitulat "schimbarea numelui...." povestea dar din pacate nu am primit raspuns.Va asigur ca merita citita.Am nevoie de lamuriri si daca cititi postul precedent poate ma ve-ti ajuta.Va rog mult.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: niky.it , utilizator 10:18, 30 Septembrie 2010
Italia.Oricum am discutat cu persoana pe care o frecventez despre asta.In certificatul copilului ar aparea numele meu la mama dar in fapt numele fostului meu sot....Daca sa spunem ca intr-o zi eu voi reveni la numele tatalui meu ar trebui sa-i schimb si certificatul de nastere al copilului.Si inteleg ironia si sarcasmul dar eu nu sint aici supusa examinarii motivelor...ci numai lamuriri cu privire la procedura.Eu cred ca legea imi da dreptul sa imi reiau numele de dinainte de casatorie....cred dar nu sint sigura!In primul rind,eu nu am primit citatie la divort,nu am primit hotarirea de divort,nu am avut posibilitatea sa cer numele meu.Totul a fost facut in lipsa mea.Nu cred ca e normal.La evidenta populatiei in Romania rezultam cu domiciliul in Italia,asa ca ar fi trebuit sa fiu macar instiintata.Sint aici in calitate de ignoranta,daca as fi stiut cu siguranta care sint drepturile mele nu as fi scris cerind lamuriri persoanelor competente.Nu credeti????In orice caz,eu to nu ma consider lamurita.In final nu am cerut eu sa ramin cu numele lui,nu am fost de acord cu asta.....nu vad de ce nu ar trebui sa ramin cu numele tatalui meu din moment ce in majoritatea cazurilor lumea se lupta pentru incontrariu...vad.Eu vreau doar numele meu!!!!Atit.As vrea sa stiu cum...si ce acte trebuie sa duc in cazul meu specific.Motivele mai intemeiate ca acela in care eu cer numele meu si nu al altora.....nu vad de ce nu ar fi plauzibil.Atita tot.Scuzatimi ignoranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa divirt.am nevoie urgenta de un sfat si o lamurire competenta!!!!va rog mult. niky.it niky.it Buna ziua.Ma numesc X si sint din Onesti-Bacau.In anul 2000 am parasit tara singura desi casatorita fiind urmind ca sotul si cei doi copii ai nostri la data ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui! corinuta corinuta In urma divortului sotia revine la numele de familie avut inainte de casatorie deoarece sotul nu este deacord cu pastrarea numelui din timpul casatoriei. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume- dupa divort, cu al fiicei mele iulia_eu iulia_eu Buna. Problema este urmatoarea......... Eu sunt divortata de cativa ani, copilul mi-a fost incredintat, dar fostul sot nu a acceptat sa ii pastrez numele, pt ... (vezi toată discuția)