avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata sultei

O alta intrebare este despre neplata sultei...Tatal meu a decedat iar in masa succesorala sint incluse si doua creante pentru 1/8 dintr-o proprietate. Una din creante este consemnata la CEC insa a doua persoana respectiva refuza sa o plateasca si va informez ca sint exact 3 ani de la hotarirea judecatoreasca. Intrbarea mea este: Se poate chema in instanta acea persoana pentru neplata sultei si nu numai atit, se poate actualiza valorea sultei? Ori ce se poate face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:06, 18 Decembrie 2007
Daca au trecut trei ani... puteti spune ca nu mai exista nicio creanta.
ok m-ai facut curios si m-am uitat pe comunicarea ce a primit-o tatal meu si data este 22-12-2004....Deci mai am 5 zile pina la implinirea a 3 ani....se mai poate face ceva?
Timpul e cam scurt. E greu, dar nu imposibil.
Va puteti adresati unui executor judecatoresc, in cazul in care cunosteti ca debitorul are vreun bun imobil si cereti executarea imobilului, pentru sulta datorata.
va multumesc, miine sint la executor...Sper sau nu, sigur reusesc....
Daca sentinta este investita cu formula executorie mergeti cu ea la executorul judecatoresc si incepeti executarea termenul de prescriptie incepe de la data comunicarii, adica data postei cand ati primito;)
Dar vedeti exact cand a ramas definitiva, daca a avut apel sau recurs data se decaleaza.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Plata sulta elicrist elicrist Buna ziua, In urma partajului judiciar privind imobil ap. X a primit apartamentul urmand sa-i plateasca lui Y o sulta .Y nu este de gasit de ani buni(este ... (vezi toată discuția)