avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sulta

Buna ziua, In urma partajului judiciar privind imobil ap. X a primit apartamentul urmand sa-i plateasca lui Y o sulta .Y nu este de gasit de ani buni(este plecat din tara) cum se poate plati sulta incat X sa poata vinde apartamentul? multumesc
Cel mai recent răspuns: elicrist , utilizator 09:18, 26 Iunie 2012
Se poate folosi de procedura ofertei reale insotita de consemnatiune.
Trimite o notificare la ultima adresa cunoscuta a beneficiarului sultei, prin care il invita la o anumita data si ora la sediul unui executor judecatoresc. Daca beneficiarul sultei nu se va prezenta, x va consemna banii reprezentand sulta la cec, pe numele si la dispozitia lui y si va lasa recipisa in pastrarea executorului judecatoresc, la cutia de valori.
executorul judecatoresc va incheia un proces-verbal despre aceasta, care va face dovada platii, putand fi folosit la cartea funciara pentru radierea privilegiului/ipotecii copartasului.
multumesc mult..Sa inteleg ca sulta va fi depusa la CEC exclusiv in favoarea lui Y fara nici o clauza -imputernicire ptr.X si bani pot ramane asa ani si ani pana ce Y (fiul ratacitor) se va intoarce in tara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diviort cu copii și partaj amiabil bogdanA2012 bogdanA2012 Buna ziua, O nelămurire am in cazul unui partaj care s-a facut amiabil si se va termina printr-o tranzactie in fata instantei de judecata. Părtile au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui proces de partaj lui x i s-a atribuit ... Adinette31 Adinette31 Buna ziua, In urma unui proces de partaj lui X i s-a atribuit apartamentul dobandit in timpul casatoriei cu Y. In hotararea definitiva scria clar ca X trebuie ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)