avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... garaj si loc de parcare de la adp, se poate?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

garaj si loc de parcare de la adp, se poate?

buna,

am si eu o intrebare in cazul in care avem un garaj, proprietate privata este posibil sa beneficiem si de un loc de parcare de la adp?

si inca o intrebare: administratorul blocului a fost solicitat de la adp sa nominalizeze din locatarii care ar trebui sa beneficieze de prioritate in acordarea locurilor de parcare. stie cineva pe ce baza poate un administrator de bloc sa decida cine are prioritate?
citez de pe site-ul adp : "În situaţia în care numărul de cereri înregistrate depăşeşte substanţial numărul de locuri existente, biroul Parcări va notifica în scris asociaţiile de asociaţiile de proprietari din fiecare imobil arondat respectivei parcări.
Documentul va informa asupra numărului de locuri repartizat respectivului imobil, asupra numărului de cereri înregistrate, existente la acea dată la instituţia noastră şi va solicita un material scris în care respectiva asociaţie, sub semnătura şi ştampila reprezentanţilor săi împuterniciţi, să nominalizeze din totalul solicitanţilor oficiali locatarii desemnaţi a beneficia de prioritate în închirierea de locuri în parcarea de reşedinţă ."

pe ca baza poate el sa nu nomineze un locatar din bloc?

multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
ioanavladimir, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:22, 30 Septembrie 2010
Avand in vedere interesul autoritatii locale pentru asigurat sume financiare la buget,
principiul in astfel de situatii este primul sosit-primul servit,fara a avea relevanta ca solicitantul mai beneficiaza de un spatiu cu destinatia de parcare auto
De regula,in raport de necesitatil spatiile de parcate sunt subdimensionate,astfel ca la nivelul asociatiilor de proprietari ,intervin criterii subiective pentru introducerea pe liste
Adeseori pe baze subiective.
ioanavladimir a scris:
"Documentul va informa asupra numărului de locuri repartizat respectivului imobil, asupra numărului de cereri înregistrate, existente la acea dată la instituţia noastră şi va solicita un material scris în care respectiva asociaţie, sub semnătura şi ştampila reprezentanţilor săi împuterniciţi, să nominalizeze din totalul solicitanţilor oficiali locatarii desemnaţi a beneficia de prioritate în închirierea de locuri în parcarea de reşedinţă ."

Am subliniat in text si va rog sa fiti atent ca nu se spune nimic de administrator. Materialul din partea asociatie va fi intocmit sub semnatura si stampila reprezentantilor legali, adica a presedintelui asociatiei. In aceasta situatie presedintele poate convoca membrii comitetului executiv si in sedinta se decide asupra unei liste de prioritati. Sau, mai democratic, poate la acea sedinta sa-i invite pe toti cei care au facut cereri si sa decida impreuna prioritatile. Vecinii se cunosc intre ei, mai pot intelege, mai pot renunta... Se intocmeste un proces verbal cu ceea ce s-a decis in aceasta sedinta de comitet largita. In baza acestuia, presedintele intocmeste adresa catre ADP. Oricum, inca odata, nu administratorul decide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)
Dubii decizie presedinte bloc MariaGeo MariaGeo Buna ziua, Va scriu in speranta ca poate ma puteti lamuri/ajuta cu o informatie. Din data de 1 nov familia Popescu s-a mutat din bloc ... (vezi toată discuția)
Semnatura si stampila de la asociatie privata de locatari(sector 2) vasiliu ruxandra vasiliu ruxandra anul trecut am radiat masina care era pe numele meu am luat alta care am inscris-o pe numele sotului adresa este aceeasi. am platit locul de parcare la ... (vezi toată discuția)