avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... discutii diverse: alocatie familiala - Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

discutii diverse: alocatie familiala - Italia

Ma numesc Maria, lucrez in Italia cu contract de munca. intrebarea mea este: am dreptul la ASSEGNI familiare pentru sotul meu care locuieste in Romania impreuna cu un copil minor.? pentru copil am obtinut ASSEGNI FAMILIARE. la ce institutie ma adresez in Romania(pentru sot).
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 20:03, 29 Septembrie 2010
Buna seara,

In principiu, ASSEGNI FAMILIARE se obtine in Italia, acum depinde, dvs. lucrati cu contract de munca in Italia, sau ati plecat in Italia cu contract de munca incheiat in Romania.
In Italia se da o alocatie maxima de 100 euro pe familie, denumita ASSEGNI FAMILIARE.
Ar fi de preferat, in situatia in care ati incheiat acolo contractul de munca, sa va adresati autoritatilor de acolo sau angajatorului care va putea achita aceasta indemnizatie, acesta recuperand-o ulterior de la INPS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru copii nascuti in italia da aj da aj Buna ziua, Noi locuim si muncim in Italia, si avem un copil, nascut in Italia. Datorita faptului ca nu sunt angajata, ci sunt independent, am o agentie, ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in italia andreea-emilia andreea-emilia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri.am 2 copii iar sotul munceste in italia, de anul trecut din aprilie eu si copii suntem in romania, am ... (vezi toată discuția)
Assegni al nucleo familiare elenaionel elenaionel de 2 ani ma chinui sa obtin assegni al nucleo familiare, imi tot spun ca nu am dosarul complet acum mi.au intrerupt si alocatia copiilor din romania ,ce acte ... (vezi toată discuția)