avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor la un dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor la un dosar penal

Buna seara, am fost chemata la politie pentru a semna o declaratie "martor" al unui dosar penal , doamna ce investiga cazul scria de zor cand am intrat in biroul dansei dupa care la finalul acestei declaratii mi-a dictat ca declar si sustin..... si m-a pus sa semnez. Precizez ca am citit acea declaratie presata de dansa. Intrebarea mea este ce implicatii pot avea asta? la proces nu vreau sa ma prezint ca si martor ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: dointza , utilizator 20:40, 29 Septembrie 2010
ar fi bine sa va prezentati in instanta daca veti citata.instanta poate dispune amendarea dvs sau citarea dvs cu mandat de aducere.
Daca o sa fiti citata in cadrul acestui proces,cu siguranta veti depune marturie in fata instantei de judecata,altfel veti suporta consecintele legale:amenda ,adusa in fata instantei de judecata cu mandat de aducere de catre politie sau jandarmerie.

andymaurul
Da ma voi prezenta dar acea declaratie nu a fost scrisa de mine , de doamna ce investiga cazul.
Conteaza ca ati semnat,dupa ce ati citit,anchetatorul a procedat corect.

andymaurul
asa este procedura.important este ca ati citit-o, ca ati fost de acord cu cele consemnate in declaratie si ca ati semnat-o.

Alte discuții în legătură

Ce sanctiune atrage neprezentarea martorului in procesul penal Paunel Costinela Paunel Costinela Inopinant, am fost martor la un scandal care a ajuns in instanta, benevol am mers si am dat declaratie la politie fara sa stiu ca am sa primesc citatie pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt citat Mitrea_tutu Mitrea_tutu Buna ziua, sa va spun cum stau lucrurile intr-o seara ma aflam la geam, locuiesc linga un parculet de joaca pt copii, vreo 3 indivizi cu un scuter au intrat in ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la proces - martor (furt calificat) luminita24 luminita24 Ce se intampla daca nu ma prezint ca martor la un proces privind furtul calificat(art209 C.p) (vezi toată discuția)