Buna seara, eu si cu ex sotul meu am facut o firma, amandoi fiind asociati, firma nu a mai avut activitate de ceva vreme, si acuma o alta firma ne-a dat in judecata pentru plata unei facturi mai vechi, fostul fiind administratorul firmei. Si acuma el ma obliga pe mine, verbal, adica ma ameninta ca eu ca asociat sa platesc jumatate din suma datorata, ca asa gandeste el, suntem partasi la pierderi si profit. Intrebarea mea este urmatoare: poate prin lege sa ma oblige sa platesc jumatate din suma datorata? Am si divortat si mai am vreo legatura cu firma? Am si un copil minor in ingrijire.
Multumesc
O seara buna!
Nu exista raspundere decat pentru persoana care se face vinovata de aducerea in stare de insolventa a societatii, si asta numai pt. anumite cauze. Vezi legea 85/2006 sau Legea 31/1990 republicata si modificata.
Dar nu cred ca este cazul la tine:D
Ajutor insolventa
axw
Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu sfaturi in situatia mea care este urmatoarea.
Firma noastra se ocupa cu comert imbracaminte fiind asociati de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Srl cu probleme
Pena
Buna seara,
Intr-un SRL cu doi asociati( 50% si 50%) s-au adunat datorii de cca 70000 ron fata de stat(tva, impz pe sal,cas, cass, somj..).Fata de furnizori ... (vezi toată discuția)
Asociat cu figuri.....
dch
Buna ziua
Sunt administrator si asociat al unei firme, infiintata in urma cu aproape 2 ani. Firma are 4 asociati. cu parti sociale egale. In luna iulie, 2007, ... (vezi toată discuția)