avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitul minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitul minim

ªtiu că impozitul pe venit este de 16%.
Impozitul minim este cifra minimă din impozitul forfetar? şi el se adaugă celor 16%?
O firmă plăteşte statului un impozit de 16% la care i se mai adaugă acele baremuri de impozitare diferenţiată funcţie de cifra de afaceri??
Aceasta-i întrebarea.
De la 1oct. care din impozite este anulat??#-o
Vă rog să-mi scuzaţi ignoranţa
Cel mai recent răspuns: vasi49 , utilizator 22:01, 29 Septembrie 2010
Calcul impozit:
Se face calculul conform Cod fiscal (venituri - cheltuieli...) daca impozitul astfel calculat este mai mic decat decat impozitul minim (forfetar) se plateste cel minim; mai pe scurt se plateste cel mai mare dintre ele.
Stiu ca s-a "promis" scoaterea forfetarului din toamna dar nu am auzit sa se fi dat vre-o lege in acest sens, daca stiti ceva concret spuneti-ne si noua ca probabil multi asteapta asta.
astazi s-a decis renuntarea la impozitul minim cu data de 01.10.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar DanTur DanTur Buna Ziua ! Sunt nou pe aici si as dori un raspuns la o chestiune de impozitare : Am o societate cum au multi din Romania pe care am infiintat-o de dragul de a ... (vezi toată discuția)
Impozit minim-impozit pe profit?? vasi49 vasi49 un SRL a platit impozit minim 2200 lei pe an,tot anul fiind pe pierderi.cat impozit va plati din ianuarie 2011? va multumesc. (vezi toată discuția)