avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit minim-impozit pe profit??
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit minim-impozit pe profit??

un SRL a platit impozit minim 2200 lei pe an,tot anul fiind pe pierderi.cat impozit va plati din ianuarie 2011? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasi49 , utilizator 16:43, 1 Octombrie 2010
Avind in vedere ca de la 1 octombrie s-a eliminat impozitul minim, acel srl va plati % , in functie de venitul pe care-l va avea in trimestrul 4 (adica oct-dec 2010). Nu stiu cit va fi procentul de impozitare pe venit, dar oricum nu are importanta daca are pierderi sau nu acea firma.
Tocmai s-a publicat in MO scoaterea impozitului minim incepand cu 01.10.2010; Asta inseamna ca daca in 2010 ai pierdere trebuie sa platesti 2200 / 4 * 3; iar in 2011, atata timp cat esti tot pe pierdere nu vei plati nimic.
Asta este ceea ce se stie acum, pentru ca se pare ca se lucreaza la un sistem de impozitare gen "forfetar" si pentru 2011.
va multumesc f.mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit 2011 popamirceacricau popamirceacricau Buna ziua, am urmatoarea situatie: -pe primele 3 trimestre 2010 am declarat si platit impozit minim in suma de 3225 lei; -pe trim.4 impozit calculat este de ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala 2010 (incepator) dana_33 dana_33 Buna ziua, Am urmatoarea situatie pt anul 2010: trim I (pierdere) impozit profit declarat 550, trim II (pierdere) impozit profit declarat 550, trim III ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit perioada fiscala oct.-dec.2010 camicami camicami atunci cand facem calculul impozitului pe profit ptr.trim.4 /2010,perioada fiscala octombrie-decembrie, din profitul brut impozabil aferent acestor 3 luni ... (vezi toată discuția)