am accidentat o fata pe trecerea de pieton.masina pe care o conduceam era a prietenei mele si avea nr de inmatriculare de spania,prietena mea nu era propietara masinii,avea doar un act de comodat pe numele ei.spuneti-mi daca gresesc sau nu?victima o sa-mi ceara daune materiale si morale,asiguratorul auto poate fii obligat sa plateasca daunele materiale si morale sau nu are nici o legatura,repet masina era imatrciculata in spania si nici macar nu eram eu proprietarul masinii,doar prietena mea avand un contract de comodat pe ea?
N-ati amintit decat de existenta unui contract de comodat.Despre ce asigurator/asigurare este vorba?Cum sa stim raspunsul la intrebare daca nu stim despre ce vorbiti?Victima are dreptul sa ceara daune de la vinovat iar asiguratorul de raspundere civila auto este cel care acopera aceste sume(daca exista o polita RCA valabila la data accidentului)
Pentru o masina inmatriculata in Spania nu poate fi vorba decat de o asigurare RCA spaniola.
Raspunsul e da, daunele materiale si morale pot fi platite DACA AVETI O ASIGURARE VALABILA LA DATA ACCIDENTULUI. Nu e nevoie de cartea verde, suntem in UE.
Acum depinde ce asigurare aveti si ce clauze are. Exista unele care platesc doar daca la volan se afla persoana care a incheiat polita. Deci numai acea persoana poate conduce masina.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despăgubire daune
Sebby992
Bună seara, sunt vinovat într-un accident rutier (eu eram la volan) în care persoana din dreapta ce era cu mine în mașină (pasagaerul) este victima, si-a ... (vezi toată discuția)
Daune totale rca ?
mihai c
Buna ziua,
Din nefericire am avut un accident auto fara victime si sunt vinovat de producerea lui. Proprietarul masinii lovite este in curs de a obtine daune ... (vezi toată discuția)