avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contributie sanatate agent de marketing
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contributie sanatate agent de marketing

Buna ziua!!

Sunt salariata la o banca ( cu contract de munca pe perioada nedeterminata) si sunt autorizata ca agent de marketing pt fondul de pensii administrat de aceasta banca. Mentionez ca nu sunt persoana fizica autorizata. Pt fiecare adeziune semnata de catre un client primesc un comision din care s-a oprit impozit pe venit .Va rog sa-mi spuneti daca si pentru aceste comisioane trebuie sa platesc contributia la sanatate in conditiile in care aceasta mi se opreste din salariul pe care-l primesc lunar cum e normal. Oricare ar fi raspunsul ca rog sa-mi precizati ce act normativ sta la baza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ablon , utilizator 16:44, 2 Ianuarie 2008
Sigur platesti sanatatea dar asi vrea si eu sa stiu modul in care prestezi aceste servicii.
Poate creem un precedent :))

Probabil ai incheiat un contract de comision. Da, trebuie sa achiti 6,5 % contributia la asigurarile de sanatate, conf.art.257 alin 2, lit. b din Legea 95/2006. Conf. aceluiasi art., alin (3), aceasta contributie se calculeaza pe veniturile din activitati independente, chiar daca ai si venituri din salarii.

Din 1 Ianuarie 2008 ar trebui sa fie platit si CAS de 9.5%!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri din activitatea de agent de asigurari nicuteris nicuteris As avea rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: - daca o persoana desfasoara o activitate de agent de asigurari fiind in acelasi timp angajat cu ... (vezi toată discuția)
Studenta, asigurata conform art. 257, alin. (1) din legea nr. 95/2006, datorez cass pentru venitul din inchirierea unui apartament? maramara11 maramara11 Buna ziua! Sunt studenta, deci asigurata conf. art. 257, alin 1 al legii 95/2006 privind reforma in sanatate, doresc sa stiu daca datorez contributie la CAS ... (vezi toată discuția)
Persoanele fizice autorizate plãtesc asigurãrile de sãnãtate de 2 ori? cornelia.timpau cornelia.timpau Buna ziua, Am infiintat un PF in anul 2004 pentru taximetrie, ieri am primit o adresa de la finante prim care mi se comunica faptul ca trebuie platite ... (vezi toată discuția)