Sotul meu a fost sanctionat prin desfacerea contractului individual de munca pentru savarsirea unei abateri disciplinare grave in temeiul art. 61 alin. 1 lit. a) din CM, decizia fiind cu data de 26.08.2010. A contestat aceasta decizie considerand-o nelegala si netemeinica la data de 13.09.2010 la Tribunalul Bucuresti, Sectia a-VIII-a conflicte de munca si asigurari sociale. Acum apare marea problema: termenul dat pentru prima infatisare este 23 iunie 2011. Ce se poate face concret pentru a obtine un termen cat mai scurt? Ce legi grabesc solutionarea a unor astfel de conflicte? Mentionez ca sotul meu era singurul salariat din familia noastra, in aceasta perioada nu se poare angaja, eu ca sotie am in ingrijire un copil minor cu probleme - autist si cu intarziere in dezvoltarea limbajului- copil pentru care mi-am lasat serviciul in urma cu ceva timp si chiar daca as vrea sa ma angajez nu-mi poate garanta nimeni ca o sa-mi si gasesc ceva cat de curand.
Astept cu mare interes solutiile dumneavoastra. Multumesc.
Formulati cerere pentru preschimbarea termenului de judecata si invocati disp.art.286 codul muncii care prevede:
al.1- cererile referitoare la solutionarea conflictelor de munca se judeca in regim de urgenta.
al.2- termenele de juecata nu pot fi mai mari de 15 zile.
De asemenea aratati si situatia materiala precara in care va aflati si atasati inscrisuri in acest sens ( declaratie notariala pe propria raspundere ca nu realizati venituri, certificat de nastere minor, acte medicale minor).
Avand in vedere volumul de munca al Tribunalului Bucuresti , termenul dat poate fi preschimbat dar nu in intervalul prevazut de lege.
Motivele cererii de preschimbare a termenului de judecata nu sunt fixate de lege, astfel incat acestea sunt lasate la aprecierea instantei de judecata investita cu cererea de fond, insa partea ce invoca aceasta situatie procesuala trebuie sa justifice care sunt acestea.