avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere anulare in instanta a certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere anulare in instanta a certificatului de mostenitor

Poate fi admisa in instanta o cerere de anulare a unui certificat de mostenitor, de catre o terta persoana ??(persoana care a facut actiunea a fost concubina defunctului am prinso cu o chitanta falsa ,a fost condamnata de catre instanta la amenda penala si acum pentru a ne stresa a introdus o actiune in instata pentru anulare certificat mostenitor ,chipurile ca l-am optinut prin dol.

MULTUMIRI SINCERE=D>=D>=D>
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:27, 1 Octombrie 2010
Nu are calitate procesuala activa [entru a promova o asemenea actiune, ridicati aceasta exceptie la instanta
Daca concubina are un testament legal in favoarea ei, poate cere anularea partiala a certificatului de mostenitor...Asa ca poate avea calitate procesuala activa, intrucat exista si mostenitori testamentari...
Da, in mod indiscutabil are calitate procesuala activa daca are testament.
Si in cazul in care invoca motive de nulitate absoluta se poate judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara anuntarea celorlati mostenitori zoe2015 zoe2015 Suntem 3 frati, unul dintre ei a deschis succesiunea fara a ne anunta pe toti obtinand drepturile din masa succesorala si a celorlalti frati. Nu cunoastem in ... (vezi toată discuția)
Succesiune, ascundere mostenitori amalia94 amalia94 Buna ziua, am o intrebare: tatal meu a decedat si am aflat abia dupa un an ( Mentionez ca tata s-a- despartit de mama in urma cu mult timp) .Actuala sotie a ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenire testamentara Cd.Balaci Cd.Balaci Decedatul a lasat un certificat de mostenire testamentara concubinei. Fratele poate cere anularea acestui certificat ? Mai ales ca acest certificat a fost ... (vezi toată discuția)