avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acte premergatoare urmaririi penale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acte premergatoare urmaririi penale?

in cadrul actelor premergatoare urmaririi penale se pot lua declaratii scrise eventualilor invinuiti? sau oup trebuie sa se limiteze doar la discutii cu acestia?multumesc.
Cel mai recent răspuns: 1086 , utilizator 10:01, 22 Septembrie 2011
In faza actelor premergatoare se pot lua declaratii scrise faptuitorilor.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
In faza actelor premergatoare nu avem invinuiti.
Persoanele suspecte de savarsirea unei infractiuni pot fi insa audiate avand si dreptul de a nu da nicio declaratie...chiar daca nu au calitatea de invinuit.
Dreptul la aparare si la angajarea unui avocat exista si in cazul in care persoana nu este invinuita.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc. stiu ca nu e vb de invinuiti.de asta am spus eventual invinuiti, pt ca nu s-a specificat calitatea in care sunt chemati ci doar s-a precizat ca sunt chemati pt acte premergatoare, dar am gasit undeva ca in aceasta faza au loc eventual discutii si nu eram lamurita daca se vor lua si declaratii scrise sau numai se vor purta discutii. multumesc inca odata.
In faza actelor premergatoare avem doar faptuitor . In aceasta faza , faptuitorul nu este subiect de drepturi si obligatii . Se pot lua si declaratii bineinteles .
Dupa parerea mea aveti aceleasi drepturi precum invinuitul desi legea nu va confera in mod expres aceste drepturi.
Este recomandabil sa fiti insotit de avocat pentru a se analiza oportunitatea darii sau nu a unei declaratii.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru furt mireya mireya Buna ziua.Sotul meu a lucrat la cineva si in acest timp i s-a spart baraca patronului in care avea depozitate sculele si i s-a furat o bormasina.Necazul e ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)