Iata situatia pe scurt:
am divortat de comun acord si ne-am si impartit bunurile tot de comun acord (instanta ne-a impartit bunurile cf a ceea ce ne-am dorit noi; in speta sotul a ramas cu masina cumparata printr-un credit de nevoi personale).
Pentru creditul de mai sus, banca i-a cerut sotului meu un co-platitor - acesta am fost eu (aveam salariul mult mai mare). De aici incolo situatia este urmatoarea:
vreau sa ies din aceasta situatie (nu doresc sa platesc creditul daca fostul sot nu mai plateste)
banca (care nici nu mi-a dat o copie dupa contract) a spus ca ma poate elimina din contract numai daca este adus un alt co-platitor care sa aiba acelasi domiciliu cu fostul sot (aici mi se pare marea tampenie - de ce trebuie sa aiba acelasi domiciliu?!?). Cum sansele pentru alt co-platitor nu sunt....cum ies din aceasta situatie? Ar fi instanta o solutie?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns sau sugestie!
Ar fi trebuit sa solicitati in partaj si impartirea datoriilor comune, adica impartirea creditului de nevoi personale. Daca nu ati facut-o deja, probabil, va trebui sa procedati asa cum doreste banca...
Partaj dupa divort
anelene
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei situatii :
2 fosti soti au divortat in urma cu 5 ani. La data aceea, nu s-a finalizat si o ... (vezi toată discuția)