avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca cu timp partial de 1 ora
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca cu timp partial de 1 ora

Buna ziua,

as dori sa stiu in situatia cand nu am un CIM de baza cu 8 ore, cate CIM cu timp partial de 1 ora/zi pot incheia?
Dar daca as avea un CIM de baza de 8 ore, cate CIM cu timp partial de 1 ora/zi pot incheia?
In prima situatie daca am mai multe CIM de 1 ora/zi incheiate, si nu am la niciuna functia de baza (am cartea de munca acasa), cum pot beneficia de calitatea de asigurat? (unde se consemneaza vechumea in munca, faptul ca sunt beneficiar de asigurari de pensie, somaj, sanatate)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:09, 30 Septembrie 2010
1. Puteti sa aveti cate CIM doriti si puteti sa le onorati.
2. Nu exista o restrictie legala in ce priveste cate sa fie de 8 ore pe zi si cate cu part-time.
3. Codul muncii spune doar atat:
Art. 35 - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
4. Deci sunteti obligat sa declarati fiecarui angajator locul unde aveti functia de baza.
5. In baza unui CIM (sau mai multe), indiferent ca este (sunt) full-time sau part-time, sunteti asigurat la Pensii, Sanatate si Somaj.
6. Fiecare angajator intocmeste si transmite declaratiile lunare nominale la Pensii, Sanatate si Somaj unde se tine evidenta electronica a stagiilor de cotizare.
Interventie moderator:
:rtfm:
Cossttell:
1. Daca mai aveti completari la intrebarea initiala nu trebuie sa deschideti topicuri noi.
2. Intrati pe acesta si folositi butonul "raspunde".
3. Altfel de derutati si pe noi si nici dvs. nu veti intelege nimic.

Cossttell a scris:
Multumesc pentru raspunsul anterior.
As mai avea o intrebare: daca inchei maimulte CIM cu timp partial (1 ora/zi) si nu am functia de baza la niciunul din acestia angajatori (cartea de munca este acasa), este totusi obligatorie consemnarea in cartea de munca a activitatilor (salariilor), sau acest lucru nu mai este necesar, beneficiind de toate drepturile de asigurat numai pe baza declaratiilor depuse de angajator?
Multumesc foarte mult.

1. Asa cum v-am spus mai sus, Codul muncii va obliga se declarati unde aveti locul de munca de baza (alegeti unul din ele).
2. Declararea locului de munca de baza este in favoarea dvs. deoarece la acesta veti plati un impozit mai mic.
3. In carnetul de muncase scrie un sigur loc de munca (cel declarat de dvs. ca ar fi de baza).
4. Pentru celelalte lucuri de munca veti primi adeverinte de vechime.
5. Daca nu depuneti carnetul de munca la un angajator nu este nici o problema. Stagiile de cotizare sunt evidentiate asa cum v-am spus in mesajul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu norma de 8 ore si doresc suplimentar norma de 4 ore ctin.alexandru ctin.alexandru Buna ziua, Sunt angajat cfull time intr-o societate si sunt la zi cu toate impozitele pe salariu.Mi s-a oferit sansa sa pot lucra si part time la o alta ... (vezi toată discuția)
Carte munca necesara sau nu daca ai contracte de colaborare? brandy78 brandy78 Buna ziua, Am urmatoarea situatie si as dori sa stiu cum e mai bine sa procedez. Am incetat contractul de munca cu firma la care lucram si am ramas cu un ... (vezi toată discuția)