Buna ziua! Stiu ca exita o controversa in practica, in ceea ce priveste contr. de imprumut cu sau fara dobanda. Eu am niste ps fizice care au imprumutat o societate pe actiuni. Pot sa fac ctr de imprumut fara dobanda? Ma ajuta cineva si cu un temei legal?
Eu stiam ca trebuie sa fi IFN pentru a acorda imprumut cu dobanda, altfel este considerat un fel de camatarie.
Astept opinii!
Fa un ctr de imprumut autentificat notarial ca sa fie si titlu executoriu in caz de neplata;
Nu poti trece dobanda in el nu e legal. ..dar vezi care va fi durata imprumutului si introdu si dobanda pana la scadenta direct in ctr(suma imprumutata + dobanda pana la scadenta).
succes
numai bancile si ifn pot insera dobanzi, ba chiar societatile comerciale de alt profil NU au voie sa imprumute bani asociatilor sau tertilor (Nu este insa cazul in speta dvs>)
procedati cum a propus colega de mai sus: daca inmprumutati 1 leu, faceti contractul direct pe 1 leu 25 ;)
Ok. Multumesc. Ideea este ca niste ps fizice imi imprumuta SA-ul, deci nu ma intereseaza sa trec dobanda in suma.
Pot sa trec suma imprumutata fara dobanda inclusa?
Contract de imprumut
kontesa
Buna ziua!
O persoana fizica poate acorda imprumut unei persoane juridice fara alte pretentii financiare?(de exemplu dobanda) in ce conditii? exista un cadru ... (vezi toată discuția)