avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Societate comerciala romana imprumuta o societate in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Societate comerciala romana imprumuta o societate in curs de infiintare din Grecia??

Pot sa am un ctr de imprumut intre un SA (imprumutator) si o ps fizica de cetatenie greaca (imprumutat), pentru deschuderea unei societati comerciale in Grecia??In conditia in care ps fiz va fi asociat in societatea comerciala care se va infiinta?
SA-ul poate sa justifice cheltuielile pe baza unui astfel de ctr??
De asemenea, ctr il fac intre SA si X societate in curs de infiintare, dar banii ii dau ps fizice?? Cum sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:17, 13 Decembrie 2010
fiind vorba de un imprumut, nu se pune problema vreunor cheltuieli deoarece imprumutul nu este cheltuiala, el va trebui returnat.

teoretic puteti face imprumutul direct firmei in curs de infiintare, specificind in contract scopul imprumutului si anume acoperirea costurilor de infiintare. deci nu veti putea imprumuta mai mult decit contravaloarea costurilor de infiintare.

puteti imprumuta si persoanei fizice, chiar fara declararea vreunui scop insa este bine sa evitati asemenea operatiuni deoarece ele sunt in sarcina firmelor specializate - banci, ifn.
Dar SA-ul va fi asociat in cadrul societatii din Grecia.
Deci...cum ma sfatuiti sa procedez??
NU puteti da imprumut pe societate decat daca sunteti Banca sau IFN.
Chiar daca imprumut o societate in curs de infiintare in cadrul careia sunt asociat cu suma necesara infiintarii?
Nu dati banii persoanei fizice. Depuneti banii direct pe contul de capital social al firmei ce se va infiinta. De ce trebuie sa imprumutati pe cineva?
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu sau fara dobanda!!! adela05 adela05 Buna ziua! Stiu ca exita o controversa in practica, in ceea ce priveste contr. de imprumut cu sau fara dobanda. Eu am niste ps fizice care au imprumutat o ... (vezi toată discuția)
Ctr de mandat intre o ps juridica si o ps fizica?? adela05 adela05 Pot sa am un contract de mandat intre o ps juridica in calitate de MANDANT si o ps fizica straina, in calitate de MANDATAR?? Multumesc (vezi toată discuția)
Imprumut societati soniarina soniarina Exista vreo posibilitate legala prin care o persoana juridica o poate imprumuta pe alta, desigur fara ca imprumutatoarea sa fie institutie de credit? Speta: ... (vezi toată discuția)