avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu vecinii

Cum se procedeaza in situatia in care vecinii de la etajul de deasupra deverseaza apa de la cada pe tevile de alimentare cu apa? Ei nu recunosc,iar la asociatie numai cuvantul lor conteaza....nu stiu de ce , eu am filmat atunci cand curgea apa ?Ma pot folosi de inregistrare?
Cel mai recent răspuns: ani_beita , utilizator 13:13, 12 Aprilie 2012
Adica vreti sa spuneti ca in chiuveta dv. curge apa murdara de la cada lor?
ani_beita a scris:

Cum se procedeaza in situatia in care vecinii de la etajul de deasupra deverseaza apa de la cada pe tevile de alimentare cu apa?

Autorul topicului precizeaza termenul pe tevile ,nu in interiorul acestora
Pentru eventuala solutionare ,sesizati oficial presedintele de asociatie care are obligatia sa intervina
Pentru indepartea situatiilor de acest gen ,incheiati asigurare completa a apartamentului si in caz ca evenimentul se repeta,vinovatii urmeaza sa suporte prejudiciile cauzate
Analiza gramaticala, necesara altfel in multe situatii, nu-si are rostul aici. In legatura cu teava si apa in limba vorbita, dar si scrisa, se spune:
"Vine apa murdara pe teava de apa calda". Nu am auzit pe cineva spunand "vine apa murdara prin teava de apa calda" ;)

Lasand gluma la o parte, de-asta am intrebat si eu, ca sa fiu sigura ca nu e un caz patologic.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
elga50, moderator
Cred ca ar fi mai simplu sa urmariti inregistrarea,cat despre eventualitatea existentei unui caz patologic....stiu si eu...pare ca nu isi are rostul o astfel de discutie....totusi.
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspunsuri!
Dv. v-ati exprimat gresit, desi asta este. Daca ne intrebati ce aveti de facut in cazul in care curge apa de la vecini in ghena tevilor, va raspundeam de la bun inceput.
Trebuie sa va duceti la usa lor si sa le cereti sa-si repare sifonul de scurgere, sa chemati administratorul si presedintele asociatiei si sa le aratati semnele inundatiei.
Ei ar trebui sa faca presiuni asupra vecinului, eventual sa-i ofere un instalator ca sa repare nenorocirea aia de-acolo.....
Putem doar sa va aratam ce scrie in legea 230/2007 referitor la aceasta situatie:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

In rest, aceasta este o problema intre dv. si vecinul dv. Asociatia nu are atributiuni pe proprietatea individuala. Daca vecinul nu intelege sa-si repare sifonul sau teava de scurgere puteti sa-l actionati in judecata, dar va trebui sa aveti niste martori. Filmuletul nu va este de folos intrucat nu are elemente de identificare a locului intamplarii, a apartamentului.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana ... Ana-maria11 Ana-maria11 Buna ziua! Stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana care s-a apucat de renovari. A constatat ca de la tevile de scurgere ce vin din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)