avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am divortat in 2007 definitiv si irevocabil,fostul meu sot fiind obligat sa plateasca pensie alimentara 25% din venitul sau.A platit doar un an dupa care nu a mai avut servici ,Am deschis proces penal si s-a hotarat ca neavand venituri nu poate fi obligat sa plateasca si nu a fost condamnat in nici un fel.Acum este in inchisoare condamnat la 3 ani pt inselaciune.Intrebarea mea este ,cum as putea sa beneficiez de un ajutor pt copil el avand doar alocatia de 42 lei iar eu salariu minim pe economie?ajutor social nu primesc pt ca depasesc cu 10 lei fondul alocat pt familia monoparentala.Am inteles ca exista o asociatie tutelara si daca dovedesti cu acte ca nu primesti pensie alimentara te poate ajut
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:27, 1 Octombrie 2010
Legea este clara: daca cel obligat la plata pensiei de intretinere executa o pedeapsa cu inchisoarea, nu poate fi obligat la plata.
In schimb dv puteti sa va cautati un loc de munca mai bine platit sau inca un loc de munca cu jumatate de norma. Legea nu va impune sa aveti un singur loc de munca.
m_ella2005 a scris:

Legea este clara: daca cel obligat la plata pensiei de intretinere executa o pedeapsa cu inchisoarea, nu poate fi obligat la plata.
In schimb dv puteti sa va cautati un loc de munca mai bine platit sau inca un loc de munca cu jumatate de norma. Legea nu va impune sa aveti un singur loc de munca.

:foottap:
Nu credeti ca daca ar putea, ar avea si nu ar mai cauta raspunsuri?! De unde "un loc de munca mai bine platit"?
Legea nu impune un singur loc de munca, dar nici nu o ajuta sa aiba doua...
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pentru copilul recunoscut de tatal in inchisoare ? mariamari mariamari Buna ziua. As dori sa aflu cum se poate rezolva o situatie atat de dificila ca a mea. Acum 2 luni am nascut nefiind insa casatorita cu tatal copilului. Acum 4 ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei- pensie alimentara copil minor anulata, parinte platitor condamnat Broker_star Broker_star Ce solutii sunt pentru o mama a carei pensie alimentara a fost suspendata pentru ca parintele platitor are o condamnare definitiva (pentru sapte ani) la o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere copil gigelas gigelas Daca sotul,care trebuie sa plateasca pensia de intretinere pt.copil,nu are niciun fel de venit,nici bunuri pe numele lui,cum se poate totusi executa ... (vezi toată discuția)