avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nuda proprietate si uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nuda proprietate si uzufruct viager

eu sunt cu nuda proprietate intro casa si un batran este cu uzufruct in aceasi casa care in trecut a fost a lui si mia dato mie cu drept de nuda propietate si el a ramas uzufruct viager.acuma dupa 4 ani vrea sa ma scoata afara din casa.poate?eu in tot acest timp am renovat casa el nu a dat nici un ban nu a platit nimic.poate sa ma scoata afara?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 17:24, 30 Septembrie 2010
Teoretic s-ar putea, deoarece cat timp traieste el are dreptul de a folosi casa .Ulterior decesului sau va veti intra pe deplin drepturi, dobandind si folosinta imobilului.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
ContSters47264, utilizator
aveati si obligatia de a-i asigura intretinere? daca da, poate incerca rezolutiunea contractului ptr. neindeplinirea obligatiilor d-voastra in asigurarea intretinerii uzufructuarului; in functie de probele administrate, instanta hotaraste.
avocat Cristina Popescu
depinde ce obligatii sunt trecute in contractul pe care l-ati incheiat cu dansul.teoretic poate avea acest drept.
De fapt, uzufructuarul nu poate cere in instanta rezilierea/rezolutiunea unui contract de vanzare-cumparare in care s-a prevazut doar dreptul de uzufruct! Nici macar teoretic, avand in vedere materia uzufructului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea testamentului f3g4zuzu f3g4zuzu Am un testament facut de o batrana fara urmasi pentru o mandarda dintr-un imobil. In prezent proprietara traieste. Eu doresc sa renovez total mansarda, numai ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager lucianus80 lucianus80 daca sotia mea este proprietara nuda si parintii ei au drept de uzufruct viager,poate fii sotia mea data afara din casa? multumesc (vezi toată discuția)
Ridicare uzufruct ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Daca uzufructuarul isi abandoneaza apartamentul care face obiectul contractului de intretinere mutandu-se in alta localitate definitiv, eu ca ... (vezi toată discuția)